OSO uitwisseling

OSO uitwisseling

06 februari 2018, van 09.00 - 12.30 uur

Sinds september 2016 heeft de Overstapservice Onderwijs (OSO) het verouderde Digitaal Overdrachtsdossier (DOD) vervangen voor het veilig overdragen van dossiers tussen scholen. Maar hoe werkt OSO nu precies? Welke stappen moet je zetten? In deze training leer je hoe het proces van de uitwisseling via OSO loopt en hoe je een dossier succesvol uitwisselt. En dat levert tijdwinst op!

1 Oktobertelling

1 Oktobertelling

28 september, 13.00 - 16.30u

Met de 1 oktobertelling stelt DUO vast welke gegevens zijn uitgewisseld met BRON. Op basis daarvan wordt de bekostiging voor jouw school bepaalt. Een belangrijke reden om de administratie op orde te hebben! Maar hoe weet je zeker dat uw school geen geld misloopt? Tijdens deze training krijg je kennis en tools aangereikt om vol vertrouwen de 1 oktobertelling in te gaan.

BRON uitwisseling

BRON uitwisseling

28 september 2017, 9.00 – 12.30u

Een goede uitwisseling met BRON is essentieel voor de bekostiging. Jij bent op jouw school verantwoordelijk voor de leerlingadministratie en het uitwisselen van de leerlinggegevens met BRON. Tijdens deze training krijgt je de tools aangereikt om een solide BRON-administratie te voeren.

Notities en plannen: de groepskaart als groepsoverzicht (intern begeleiders)

Notities en plannen: de groepskaart als groepsoverzicht (intern begeleiders)

14 september 2017, 13.00 - 16.30u

In ParnasSys staan veel gegevens die de leerkrachten en jij door de jaren heen hebben verzameld. Je denkt misschien aan toetsgegevens, maar zeker ook notities en bestanden bieden waardevolle informatie bij het lesgeven door de leerkracht. Maar hoe bied je deze informatie nu overzichtelijk aan?

Grip op datamuren binnen jouw school! (intern begeleiders)

Grip op datamuren binnen jouw school! (intern begeleiders)

14 september 2017, 09.00 - 12.30u

In ParnasSys staan veel gegevens die de leerkrachten en jij door de jaren heen hebben verzameld. Zou het niet mooi zijn als je deze data kunt gebruiken om trends te analyseren om de directeur te adviseren en leerkrachten te begeleiden?

Digitaal rapport

Digitaal rapport

13 september 2017, van 09.00 - 12.30 uur

Ouders blijven graag op de hoogte van de ontwikkeling van hun kinderen. Het meegeven van een rapport speelt daar vaak een belangrijke rol in. Maar voor wie is dat rapport nu precies? Is het voor de ouders of voor de leerlingen zelf? Voor welke doelgroep je ook kiest, het rapport moet helder opgebouwd zijn en de resultaten moeten op begrijpelijke wijze worden weergegeven.

Starten met ParnasSys (administratie en LK/IB)

Starten met ParnasSys (administratie en LK/IB)

5 september 2017, 9.00 - 16.30u

Een goed begin is het halve werk! Je gaat binnenkort aan de slag met ParnasSys of je werkt er sinds kort mee. Tijdens deze training nemen wij je mee in de wereld van ParnasSys. Je ontdekt welke mogelijkheden er zijn, hoe je gegevens goed vastlegt en we delen tips die het werken met ParnasSys eenvoudig maken.

Jaarovergang

Jaarovergang

4 juli 2017, 13.00 – 16.30u

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen gaan over naar de volgende groep, blijven zitten of verlaten de school. Om je te helpen bij de administratieve handelingen die komen kijken bij de jaarovergang, organiseert ParnasSys hiervoor deze training. Aan het eind van het dagdeel heb je de jaarovergang grotendeels of zelfs helemaal succesvol uitgevoerd.

Overzichten en Ultimview LAS

Overzichten en Ultimview LAS

4 juli 2017, 09.00 - 12:30u

Dagelijks voeren jij of jouw collega’s gegevens in ParnasSys in. Hiermee is ParnasSys een belangrijke bron van informatie voor jouw school. Je wilt deze informatie optimaal benutten, en antwoord krijgen op vragen zoals: Hoeveel leerlingen zitten er op dit moment op onze school? Hoeveel leerlingen verwachten we nog?

Webinar Jaarovergang

Webinar Jaarovergang

22 juni 2017, van 14.00 - 14.45 uur

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen gaan over naar de volgende groep, blijven zitten of verlaten de school. Om je te helpen bij de administratieve handelingen die komen kijken bij de jaarovergang, organiseert ParnasSys hiervoor een beknopt webinar. Na 45 minuten heb je scherp hoe je de jaarovergang het beste kunt uitvoeren.

Webinar Groepsoverdracht - Leerkrachten, startklaar het nieuwe schooljaar in

Webinar Groepsoverdracht - Leerkrachten, startklaar het nieuwe schooljaar in

22 juni 2017, van 14.00 - 14.45 uur

Het volgend schooljaar nadert. Dat betekent afscheid nemen van je huidige groep en het verwelkomen van nieuwe leerlingen. Een goede groepsoverdracht helpt jou, je collega en natuurlijk de leerlingen! Wij helpen je om dit zo goed en efficiënt mogelijk te doen met behulp van ParnasSys. Ontdek het in 45 minuten in onze webinar.

BRON ondersteuning

BRON ondersteuning

Datum in overleg

Als administratief medewerker heb je een hoop taken op jouw bordje liggen. Een belangrijke taak is het verzorgen van een goede registratie van leerlingen en uitwisseling met BRON, zodat de bekostiging voor jouw school op geregeld is. Wanneer je veel berichten vanuit BRON moet verwerken, kan dan als een flinke belasting voelen. Waar moet je beginnen? Wij kunnen je helpen de registratie tiptop in orde te maken, zodat jouw bekostiging veilig gesteld is. 

Webinar Eindtoets

Webinar Eindtoets

Datum in overleg

De verplichte eindtoets is gemaakt en de resultaten moet je aanleveren bij BRON. Maar hoe voer je deze in ParnasSys in en hoe ga je om met ontheffingen voor BRON? Wanneer mag je leerlingen uitsluiten bij het berekenen van je gemiddelde voor de inspectie? Ontdek het in 45 minuten in onze webinar.

Webinar Verzuimregister

Webinar Verzuimregister

Datum in overleg

Met ingang van 1 april dienen alle scholen in het primair onderwijs verzuimmeldingen digitaal door te geven via het verzuimregister. Maar hoe doe je dat met ParnasSys en wat betekent dit voor je werkwijze rond absentieregistratie op school?

Ouderbetrokkenheid met ParnasSys

Ouderbetrokkenheid met ParnasSys

Datum in overleg

Op veel scholen is ouderbetrokkenheid een speerpunt. Maar hoe geef je daar handen en voeten aan? Misschien heeft jouw school al duidelijk voor ogen hoe je meer en beter met ouders wilt communiceren. In dat geval is mogelijk al bepaald welke middelen worden ingezet, bijvoorbeeld het digitaal rapport, Parro en/of het Ouderportaal. 

IRIS training

IRIS training

Datum in overleg

Binnen jouw school wordt IRIS schoolklimaat gebruikt, want een goed schoolklimaat raakt iedereen en vereist actie van iedereen. Het is belangrijk te weten hoe je incidenten, schouwregistraties en monitors kan invoeren/uitzeten, en hoe je vervolgens de data kan analyseren. Dit helpt je om een goed plan van aanpak te maken: de weg naar een veilig schoolklimaat.

Basistraining Integraal

Basistraining Integraal

Datum in overleg

Je hebt Integraal afgenomen en wilt met de module aan de slag gaan. Om een vliegende start te maken gaan wij tijdens deze training in op de mogelijkheden die Integraal je biedt rond het monitoren en verbeteren van kwaliteit op jouw school of binnen jouw bestuur. We gaan onder andere in op het werken met vragenlijsten en het interpreteren van de resultaten.