OSO uitwisseling

OSO uitwisseling

06 februari 2018, van 09.00 - 12.30 uur

Sinds september 2016 heeft de Overstapservice Onderwijs (OSO) het verouderde Digitaal Overdrachtsdossier (DOD) vervangen voor het veilig overdragen van dossiers tussen scholen. Maar hoe werkt OSO nu precies? Welke stappen moet je zetten? In deze training leer je hoe het proces van de uitwisseling via OSO loopt en hoe je een dossier succesvol uitwisselt. En dat levert tijdwinst op!

Webinar complexe gezinssituaties

Webinar complexe gezinssituaties

10 oktober 2017, 14.00 - 14.45u

Eind oktober lanceert ParnasSys het langverwachte ‘gezinnen 3.0’. Dit maakt het mogelijk om in ParnasSys ook de complexe gezinssituaties goed vast te leggen. Hiermee verandert het vastleggen van ouders/verzorgers in ParnasSys aanzienlijk. In dit webinar wordt uitgelegd welke functionaliteiten zijn veranderd en wat je er mee kunt. Een ‘must’ voor alle administratief medewerkers.

Webinar Koppelingen

Webinar Koppelingen

4 oktober 2017, van 14.00 - 14.45 uur

Veel scholen werken of willen gaan werken met de resultatenkoppeling van een methodeuitgever. In dit webinar komen de mogelijke methodekoppelingen aan bod met de belangrijkste instellingen. Vervolgens kijken we naar de meest praktische werkwijze wanneer de resultaten binnen komen in ParnasSys. Ook maken we een kort uitstapje richting het verwerken van de resultatenkoppeling in het digitale rapport. 

1 Oktobertelling

1 Oktobertelling

28 september, 13.00 - 16.30u

Met de 1 oktobertelling stelt DUO vast welke gegevens zijn uitgewisseld met BRON. Op basis daarvan wordt de bekostiging voor jouw school bepaalt. Een belangrijke reden om de administratie op orde te hebben! Maar hoe weet je zeker dat uw school geen geld misloopt? Tijdens deze training krijg je kennis en tools aangereikt om vol vertrouwen de 1 oktobertelling in te gaan.

BRON uitwisseling

BRON uitwisseling

28 september 2017, 9.00 – 12.30u

Een goede uitwisseling met BRON is essentieel voor de bekostiging. Jij bent op jouw school verantwoordelijk voor de leerlingadministratie en het uitwisselen van de leerlinggegevens met BRON. Tijdens deze training krijgt je de tools aangereikt om een solide BRON-administratie te voeren.

Overzichten en Ultimview LAS

Overzichten en Ultimview LAS

26 september 2017, 09.00 - 12:30u

Dagelijks voeren jij of jouw collega’s gegevens in ParnasSys in. Hiermee is ParnasSys een belangrijke bron van informatie voor jouw school. Je wilt deze informatie optimaal benutten, en antwoord krijgen op vragen zoals: Hoeveel leerlingen zitten er op dit moment op onze school? Hoeveel leerlingen verwachten we nog?

Webinar Starten met Parro - Voor het superteam leerkracht & ouder

Webinar Starten met Parro - Voor het superteam leerkracht & ouder

20 september 2017, 14.00 - 14.45u

Oudercommunicatie en ouderbetrokkenheid is ‘hot’. Wil je eenduidige en heldere communicatie naar ouders dan is Parro iets voor jouw school. In dit webinar leer je de basis van Parro waarbij je groepen maakt, ouders uitnodigt om deel te nemen en een handreiking krijgt voor het opstellen van een communicatieplan naar ouders.

Webinar registratieoverzicht

Webinar registratieoverzicht

14 september 2017, 14.00 - 14.30u

In de aanloop naar de 1 oktobertelling controleer je of het juiste aantal leerlingen bij BRON geregistreerd is. Maar daarmee ben je er nog niet. Zijn de juiste leerlingen bij BRON geregistreerd. Zijn alle gewichten van de leerlingen goed bekend? Hebben de leerlingen die daarvoor in aanmerking komen de NOAT- of CUMI-status? Staan er nog signalen op het GTB-overzicht op Mijn BRON? In deze webinar laten we zien hoe je het registratieoverzicht hierbij inzet. 

Notities en plannen: de groepskaart als groepsoverzicht (intern begeleiders)

Notities en plannen: de groepskaart als groepsoverzicht (intern begeleiders)

14 september 2017, 13.00 - 16.30u

In ParnasSys staan veel gegevens die de leerkrachten en jij door de jaren heen hebben verzameld. Je denkt misschien aan toetsgegevens, maar zeker ook notities en bestanden bieden waardevolle informatie bij het lesgeven door de leerkracht. Maar hoe bied je deze informatie nu overzichtelijk aan?

Grip op datamuren binnen jouw school! (intern begeleiders)

Grip op datamuren binnen jouw school! (intern begeleiders)

14 september 2017, 09.00 - 12.30u

In ParnasSys staan veel gegevens die de leerkrachten en jij door de jaren heen hebben verzameld. Zou het niet mooi zijn als je deze data kunt gebruiken om trends te analyseren om de directeur te adviseren en leerkrachten te begeleiden?

Webinar Zorgleerlingen/OPP

Webinar Zorgleerlingen/OPP

13 september 2017, van 15.30 - 16.15 uur

In dit webinar leggen we beknopt uit welke mogelijkheden ParnasSys biedt om leerkracht en ib’er te ondersteunen bij het opstellen van een ontwikkelingsperspectief. Welke mogelijkheden zijn er om tot een gedegen aanvraag te komen? Hoe kun je de begeleiding binnen de klas op de juiste manier registreren? Ook komen globaal de mogelijkheden van de ontwikkelprognose in ParnasSys aan de orde. 

Webinar Samenwerken als duo

Webinar Samenwerken als duo

13 september 2017, 14.00 - 14.45u

Wanneer je als duo samenwerkt, worden er nogal eens overdrachtsnotities gemaakt op losse briefjes en in Worddocumenten. Wil je geen of minder dubbel werk doen? Dan is deze webinar iets voor jou! We geven een aantal praktische tips hoe ParnasSys deze samenwerking kan ondersteunen.

Digitaal rapport

Digitaal rapport

13 september 2017, van 09.00 - 12.30 uur

Ouders blijven graag op de hoogte van de ontwikkeling van hun kinderen. Het meegeven van een rapport speelt daar vaak een belangrijke rol in. Maar voor wie is dat rapport nu precies? Is het voor de ouders of voor de leerlingen zelf? Voor welke doelgroep je ook kiest, het rapport moet helder opgebouwd zijn en de resultaten moeten op begrijpelijke wijze worden weergegeven.

Starten met ParnasSys (administratie en LK/IB)

Starten met ParnasSys (administratie en LK/IB)

5 september 2017, 9.00 - 16.30u

Een goed begin is het halve werk! Je gaat binnenkort aan de slag met ParnasSys of je werkt er sinds kort mee. Tijdens deze training nemen wij je mee in de wereld van ParnasSys. Je ontdekt welke mogelijkheden er zijn, hoe je gegevens goed vastlegt en we delen tips die het werken met ParnasSys eenvoudig maken.

Jaarovergang

Jaarovergang

Datum in overleg

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen gaan over naar de volgende groep, blijven zitten of verlaten de school. Om je te helpen bij de administratieve handelingen die komen kijken bij de jaarovergang, organiseert ParnasSys hiervoor deze training. Aan het eind van het dagdeel heb je de jaarovergang grotendeels of zelfs helemaal succesvol uitgevoerd.

Webinar Jaarovergang

Webinar Jaarovergang

22 juni 2017, van 14.00 - 14.45 uur

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen gaan over naar de volgende groep, blijven zitten of verlaten de school. Om je te helpen bij de administratieve handelingen die komen kijken bij de jaarovergang, organiseert ParnasSys hiervoor een beknopt webinar. Na 45 minuten heb je scherp hoe je de jaarovergang het beste kunt uitvoeren.

Webinar Groepsoverdracht - Leerkrachten, startklaar het nieuwe schooljaar in

Webinar Groepsoverdracht - Leerkrachten, startklaar het nieuwe schooljaar in

22 juni 2017, van 14.00 - 14.45 uur

Het volgend schooljaar nadert. Dat betekent afscheid nemen van je huidige groep en het verwelkomen van nieuwe leerlingen. Een goede groepsoverdracht helpt jou, je collega en natuurlijk de leerlingen! Wij helpen je om dit zo goed en efficiënt mogelijk te doen met behulp van ParnasSys. Ontdek het in 45 minuten in onze webinar.