Training Jaarovergang

Training Jaarovergang

15 juni 2017, 13.00 – 16.30u

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen gaan over naar de volgende groep, blijven zitten of verlaten de school. Om je te helpen bij de administratieve handelingen die komen kijken bij de jaarovergang, organiseert ParnasSys hiervoor deze training. Aan het eind van het dagdeel heb je de jaarovergang grotendeels of zelfs helemaal succesvol uitgevoerd.

Overzichten en Ultimview LAS

Overzichten en Ultimview LAS

15 juni 2017, 9:00 - 12:30u

Dagelijks voeren jij of jouw collega’s gegevens in ParnasSys in. Hiermee is ParnasSys een belangrijke bron van informatie voor jouw school. Je wilt deze informatie optimaal benutten, en antwoord krijgen op vragen zoals: Hoeveel leerlingen zitten er op dit moment op onze school? Hoeveel leerlingen verwachten we nog?

Digitaal rapport

Digitaal rapport

8 juni 2017, van 09.00 - 12.30 uur

Ouders blijven graag op de hoogte van de ontwikkeling van hun kinderen. Het meegeven van een rapport speelt daar vaak een belangrijke rol in. Maar voor wie is dat rapport nu precies? Is het voor de ouders of voor de leerlingen zelf? Voor welke doelgroep je ook kiest, het rapport moet helder opgebouwd zijn en de resultaten moeten op begrijpelijke wijze worden weergegeven.

Starten met ParnasSys (administratie en LK/IB)

Starten met ParnasSys (administratie en LK/IB)

28 april 2017, 9.00 - 16.30u

Een goed begin is het halve werk! Je gaat binnenkort aan de slag met ParnasSys of je werkt er sinds kort mee. Tijdens deze training nemen wij je mee in de wereld van ParnasSys. Je ontdekt welke mogelijkheden er zijn, hoe je gegevens goed vastlegt en we delen tips die het werken met ParnasSys eenvoudig maken.

Training BRON-uitwisseling

Training BRON-uitwisseling

23 mei 2017, 9.00 – 12.30u

Een goede uitwisseling met BRON is essentieel voor de bekostiging. Jij bent op jouw school verantwoordelijk voor de leerlingadministratie en het uitwisselen van de leerlinggegevens met BRON. Tijdens deze training krijgt je de tools aangereikt om een solide BRON-administratie te voeren.

(Up)Date met ParnasSys

(Up)Date met ParnasSys

11 mei 2017, 13.00 – 16.00u

Regelmatig zie je veranderingen terug in ParnasSys. Op basis van de feedback van jou en jouw collega’s, de wet- en regelgeving en veranderende technieken worden functies toegevoegd of aangepast. Om je op de hoogte te houden van de veranderingen organiseren we deze bijeenkomst, genaamd (Up)Date met ParnasSys. Je komt te weten wat er is veranderd, waarom dit is gebeurd, en hoe je hier je voordeel mee kan doen.

OSO uitwisseling

OSO uitwisseling

11 mei 2017, 09.00 – 12.00u

Sinds september 2016 heeft de Overstapservice Onderwijs (OSO) het verouderde Digitaal Overdrachtsdossier (DOD) vervangen voor het veilig overdragen van dossiers tussen scholen. Maar hoe werkt OSO nu precies? Welke stappen moet je zetten? In deze training leer je hoe het proces van de uitwisseling via OSO loopt en hoe je een dossier succesvol uitwisselt. En dat levert tijdwinst op!

Opfriscursus Integraal

Opfriscursus Integraal

3 april 2017, 13.00 – 16.30u

Het is al weer even geleden dat je met Integraal aan de slag bent geweest en je kennis is wat weggezakt. Hoe paste je de vragenlijsten ook alweer aan? Hoe zet je de vragenlijsten uit naar respondenten en hoe interpreteer je de resultaten? Na de opfriscursus van Integraal heb je de kennis weer paraat.

Data-analyse voor leerkracht/IB-er

Data-analyse voor leerkracht/IB-er

22 maart 2017, 13.00 - 16.30u

In ParnasSys staan veel gegevens die jij en jouw collega’s door de jaren heen hebben verzameld. Zou het niet mooi zijn als je deze data kunt gebruiken om elke leerling onderwijs te bieden dat bij hem of haar past? In de training data-analyse gaan we aan de slag met de overzichten die je uit ParnasSys kunt halen. We kijken samen naar hoe we de data moeten interpreteren. Zo kan je de geregistreerde gegevens gebruiken om jouw onderwijs verder in te richten en het meeste uit de leerlingen te halen!

Webinar Verzuimregister

Webinar Verzuimregister

4 april 2017, 14.00 - 14.45u

Met ingang van 1 april dienen alle scholen in het primair onderwijs verzuimmeldingen digitaal door te geven via het verzuimregister. Maar hoe doe je dat met ParnasSys en wat betekent dit voor je werkwijze rond absentieregistratie op school?

BRON ondersteuning

BRON ondersteuning

Datum in overleg

Als administratief medewerker heb je een hoop taken op jouw bordje liggen. Een belangrijke taak is het verzorgen van een goede registratie van leerlingen en uitwisseling met BRON, zodat de bekostiging voor jouw school op geregeld is. Wanneer je veel berichten vanuit BRON moet verwerken, kan dan als een flinke belasting voelen. Waar moet je beginnen? Wij kunnen je helpen de registratie tiptop in orde te maken, zodat jouw bekostiging veilig gesteld is. 

Ouderbetrokkenheid met ParnasSys

Ouderbetrokkenheid met ParnasSys

Datum in overleg

Op veel scholen is ouderbetrokkenheid een speerpunt. Maar hoe geef je daar handen en voeten aan? Misschien heeft jouw school al duidelijk voor ogen hoe je meer en beter met ouders wilt communiceren. In dat geval is mogelijk al bepaald welke middelen worden ingezet, bijvoorbeeld het digitaal rapport, Parro en/of het Ouderportaal. 

1 Oktobertelling

1 Oktobertelling

Datum in overleg

Met de 1 oktobertelling stelt DUO vast welke gegevens zijn uitgewisseld met BRON. Op basis daarvan wordt de bekostiging voor jouw school bepaalt. Een belangrijke reden om de administratie op orde te hebben! Maar hoe weet je zeker dat uw school geen geld misloopt? Tijdens deze training krijg je kennis en tools aangereikt om vol vertrouwen de 1 oktobertelling in te gaan.

IRIS training

IRIS training

Datum in overleg

Binnen jouw school wordt IRIS schoolklimaat gebruikt, want een goed schoolklimaat raakt iedereen en vereist actie van iedereen. Het is belangrijk te weten hoe je incidenten, schouwregistraties en monitors kan invoeren/uitzeten, en hoe je vervolgens de data kan analyseren. Dit helpt je om een goed plan van aanpak te maken: de weg naar een veilig schoolklimaat.

Basistraining Integraal

Basistraining Integraal

Datum in overleg

Je hebt Integraal afgenomen en wilt met de module aan de slag gaan. Om een vliegende start te maken gaan wij tijdens deze training in op de mogelijkheden die Integraal je biedt rond het monitoren en verbeteren van kwaliteit op jouw school of binnen jouw bestuur. We gaan onder andere in op het werken met vragenlijsten en het interpreteren van de resultaten.

Consult

Consult

Datum in overleg

Ben je administratief medewerker en heb je diverse vragen omtrent de administratieve functie, bijvoorbeeld omdat je nooit scholing hebt gehad? Sluit de standaard administratietraining niet aan bij jouw behoeftes? Of geef je de voorkeur aan 1 op 1 begeleiding? In dat geval is een administratieconsult de juiste vorm van scholing voor je.

Overstapondersteuning

Overstapondersteuning

Datum in overleg

Overstappen naar een nieuw programma kan best spannend zijn, het is voor jouw school tenslotte geen dagelijkse kost. Dat is voor ons wel anders! Wij weten precies wat er moet gebeuren en wat de aandachtspunten zijn. We ondersteunen je dan ook graag bij het overstappen naar ParnasSys, zodat je jezelf nergens zorgen over hoeft te maken en veel tijd bespaart!