Jaarovergang

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen gaan over naar de volgende groep, blijven zitten of verlaten de school. Om je te helpen bij de administratieve handelingen die komen kijken bij de jaarovergang, organiseert ParnasSys hiervoor deze training. Aan het eind van het dagdeel heb je de jaarovergang grotendeels of zelfs helemaal succesvol uitgevoerd.

 

Succesvol jaarovergang

Doelstelling

Het inrichten van jouw leerlingadministratie in ParnasSys voor het volgende schooljaar en een correcte jaarovergang uitvoeren.

Doelgroep

(Administratief) medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de jaarovergang.

Niveau

Deze training is geschikt voor medewerkers zonder of met beperkte kennis van de jaarovergang in ParnasSys. Er is dus geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

  • Theoretische uitleg rondom het uitvoeren van de jaarovergang
  • Stap 1: groepsindeling inclusief lesroosters inrichten
  • Stap 2: leerlingen overplaatsen naar juiste groep
  • Stap 3: leerlingen groep 8 uitschrijven
  • Stap 4: overige acties als kennisgeving van uitschrijving, overzichten printen

Trainingen

Deze training bieden we in verschillende vormen aan, namelijk als open training bij ons op kantoor voor individuele deelnemers en als besloten training voor een school of bestuur op een door jouw gewenste locatie.

Daarnaast bieden wij deze training ook aan als webinar. In vergelijking met de training is de informatie in de webinar beknopter en ga je niet met je eigen jaarovergang aan de slag. Aan het eind van de training heb je de jaarovergang daadwerkelijk gedeeltelijk of in zijn geheel uitgevoerd, en aan het eind van de webinar weet je hoe je de jaarovergang moet uitvoeren. Klik hier voor meer informatie over de webinar Jaarovergang.


Open trainingen

Data, tijden en locatie

De volgende trainingen zijn gepland:

  • Op dit moment zijn er geen open trainingen gepland. Houd de website in de gaten.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Topicus in Deventer.

Het minimumaantal deelnemers is vijf. De deelnemers zijn afkomstig van verschillende scholen en besturen.

Studiebelasting

  • 1 uur voorbereiding: Zorg dat je paraat hebt wat de groepsindeling voor volgend schooljaar wordt, welke leerlingen blijven zitten en welke leerlingen de school verlaten.
  • 3.5 uur training.

Kosten

U betaalt €99,- per deelnemer. Dit is inclusief studiemateriaal. Trainingen van ParnasSys zijn vrijgesteld van BTW.

 


Besloten trainingen

Data, tijden en locatie

De datum(s) worden in overleg met jou als contactpersoon/opdrachtgever vanuit het bestuur of de school vastgelegd. De training(en) vinden plaats op een door jouw gekozen locatie.
Het maximumaantal deelnemers per training is tien. De deelnemers zijn afkomstig van jouw school of bestuur.

Studiebelasting

  • 1 uur voorbereiding: We stellen je via de mail enkele vragen om jouw voorkennis te inventariseren. Daarnaast verzoeken we u te zorgen dat u paraat heeft wat de groepsindeling voor volgend schooljaar wordt, welke leerlingen blijven zitten en welke leerlingen de school verlaten.
  • 3.5 uur training.

Kosten

De kosten voor één dagdeel training bedragen € 625,-. Dit is inclusief studiemateriaal. Trainingen van ParnasSys zijn vrijgesteld van BTW.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of het aanvragen van deze training contact met ons op via scholing@parnassys.nl.