Vragen? We helpen je graag verder.

Om in ParnasSys, het ParnasSys Kennisportaal, Parro of een andere module van ParnasSys te kunnen werken, dien je in te loggen met je ParnasSys gebruikersnaam en het wachtwoord dat je hiervoor hebt ingesteld.

Servicedesk 0570 - 572 290 (optie 1)

Ben jij een ouder en heb je vragen over het ouderportaal of andere portalen? Ga naar hulp voor ouders.

Bekijk hier de meeste gestelde vragen over inloggen.

• Als je je wachtwoord vergeten bent kun je deze zelf opnieuw instellen via de 'wachtwoord vergeten' link op de ParnasSys inlogpagina. Wij sturen je dan een mailtje om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Daarnaast is het ook mogelijk dat de account- of applicatiebeheerder van ParnasSys op je school jouw wachtwoord opnieuw in stelt.

• Als je meerdere keren één verkeerd wachtwoord invult, krijg je de melding dat je een tijdje niet meer kunt inloggen. Hoe vaker je met één verkeerd wachtwoord probeert in te loggen, hoe langer het duurt voordat je opnieuw in kunt loggen. Een applicatiebeheerder bij je op school kan jouw account deblokkeren. Hij of zij kan dan via de tab Medewerker > selecteer medewerker > Personalia > Aanstelling -> wijzigen -> onderaan knop -> “blokkade opheffen” klikken.

• Als jouw account geen rollen heeft in ParnasSys, kun je niet inloggen. Er dient altijd minimaal één rol aan een account te zijn toegekend om te kunnen inloggen. De accountbeheerder of applicatiebeheerder op je school kan dit instellen via Medewerker > selecteer medewerker > Aanstelling. Door hier de schoolaanstelling te bewerken kunnen de rollen van een gebruiker voor de schoolomgeving worden aangepast.

• ParnasSys is webbased, dus het zou niet uit moeten maken of je op school inlogt of thuis. Overal waar je internet hebt moet je in kunnen loggen. We adviseren je om na te gaan of je op de juiste locatie (zie paragraaf ‘Waar moet ik inloggen?’ hierboven) probeert in te loggen en na te gaan of je bij het inloggen een melding te zien krijgt.

• Controleer eerst of je wel het juiste (nieuwe) wachtwoord invoert. Typ het wachtwoord eventueel eerst via een tekstverwerker in, zodat je het wachtwoord zichtbaar hebt en kopieer dan het wachtwoord naar het betreffende veld. Daarnaast kun je controleren of je op de juiste locatie inlogt (zie paragraaf ‘Waar moet ik inloggen?’).

• Ouders/verzorgers: Gelieve je vraag bij de school neer te leggen. Indien nodig neemt de school vervolgens met ons contact op.

Schoolmedewerkers: Blijf je desondanks problemen houden met het inloggen, neem dan in eerste instantie contact op met je applicatiebeheerder. Als de applicatiebeheerder het probleem niet kan verhelpen, kan hij een melding aanmaken bij de ParnasSys Servicedesk.

Om de melding goed te kunnen afhandelen is het van belang voldoende informatie door te geven:

• Wat is de locatie waar je op inlogt (welk adres / URL gebruik je)?
    • Wat is de gebruikersnaam waarmee het inloggen niet lukt?
    • Lukt het inloggen op een andere computer wel?
    • Wat is de melding die je krijgt na het inloggen?
  • Alleen schoolmedewerkers kunnen een melding aanmaken bij de ParnasSys Servicedesk. Dit kan hier.

• Zorg voor minimaal 2 accounts met de rol applicatie- of accountbeheerder!
    Indien op school maar één persoon de rol applicatie- of accountbeheerder heeft, dan is het verstandig een extra account aan te maken. Mocht de applicatie- of accountbeheerder namelijk om welke reden dan ook niet meer kunnen inloggen, dan kan dat altijd nog via het extra account.

Tips van Mark

Elke maand geeft Mark tips om jou door het schooljaar te helpen. Om tijd te besparen bij het begin van het schooljaar, of gewoon om meer van ParnasSys te krijgen.

Lees meer

• Pleindag Apeldoorn

Heb je ons gemist bij de NOT? We zijn 6 maart ook in Apeldoorn te vinden! Meld je aan voor de pleindag.

• Nieuwe tips van Mark!

Elke maand geeft Mark tijdig tips om jou door het schooljaar te helpen.

• Breng je schoolplan tot leven

Naast dat Mijnschoolplan je helpt bij het schrijven van je schoolplan, helpt het ook om ervoor te zorgen dat de benoemde speerpunten echt worden opgepakt in de dagelijkse praktijk. Bekijk de mogelijkheden hier.

• DULT koppeling

Overweeg je om te kiezen voor een DULT koppeling? Lees meer of bestel de koppeling hier.