Webinars voor september en oktober 2017

Afgelopen schooljaar heeft ParnasSys verschillende webinars gegeven over diverse onderwerpen. Hier kwamen enorm positieve reacties op. Om deze reden hebben we ons webinaraanbod uitgebreid. Voor september en oktober staan de volgende onderwerpen op het programma:
 
Complexe gezinssituaties
Eind oktober lanceert ParnasSys het langverwachte ‘gezinnen 3.0’. Dit maakt het mogelijk om in ParnasSys ook de complexe gezinssituaties goed vast te leggen. Hiermee verandert het vastleggen van ouders/verzorgers in ParnasSys aanzienlijk. In dit webinar wordt uitgelegd welke functionaliteiten zijn veranderd en wat je er mee kunt. Een ‘must’ voor alle administratief medewerkers. 
 
Registratieoverzicht
Gebruik je het registratieoverzicht van BRON in ParnasSys? In dit webinar leer je wat het registratieoverzicht is, wat het doet, hoe je het interpreteert en hoe je het verwerkt. Dit essentiële onderdeel van de BRON uitwisseling wordt uitgediept door onze trainer.
 
Samenwerken als duo
Wanneer je als duo samenwerkt, worden er nogal eens overdrachtsnotities gemaakt op losse briefjes en in Worddocumenten. Wil je geen of minder dubbel werk doen? Dan is deze webinar iets voor jou. We geven een aantal praktische tips hoe ParnasSys deze samenwerking kan ondersteunen.
 
Starten met Parro
Oudercommunicatie en ouderbetrokkenheid is ‘hot’. Wil je eenduidige en heldere communicatie naar ouders dan is Parro iets voor jouw school. In dit webinar leer je de basis van Parro waarbij je groepen maakt, ouders uitnodigt een een handreiking krijgt voor het opstellen van een communicatieplan naar ouders. Na de webinar ben je in staat om mededelingen vanuit Parro te versturen en gesprekken te starten met ouders en collega's. De volgende stap is het plannen van gesprekken en activiteiten, maar dit komt in een vervolg webinar aan de orde.   
 
Koppelingen
Veel scholen werken of willen gaan werken met de resultatenkoppeling van een methode-uitgever. Welke koppelingen zijn er en hoe worden deze juist ingesteld? Welke keuzemogelijkheden zijn er en welke gegevens worden precies doorgegeven naar ParnasSys? In dit webinar komen de mogelijke methodekoppelingen aan bod met de belangrijkste instellingen. Vervolgens kijken we naar de meest praktische werkwijze wanneer de resultaten binnen komen in ParnasSys. Ook maken we een kort uitstapje richting het verwerken van de resultatenkoppeling in het digitale rapport. 
 
Zorgleerlingen / OPP
In dit webinar leggen we beknopt uit welke mogelijkheden ParnasSys biedt om leerkracht en IB’er te ondersteunen bij het opstellen van een ontwikkelperspectief. Welke mogelijkheden zijn er om tot een gedegen aanvraag te komen? Hoe kun je de begeleiding binnen de klas op de juiste manier registreren? Ook komen globaal de mogelijkheden van de ontwikkelprognose in ParnasSys aan de orde. Dit webinar is een mooie start om een efficiëntieslag te slaan als het gaat om de verantwoording bij de ondersteuning van zorgleerlingen.

Voor de exacte data en tijden en om je aan te melden klik je hier.