Experttraject hoogbegaafdheid: Scholing ParnasSys

DoorGouwe Academie

ParnasSys inzetten voor het signaleren en planmatig begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen!

Algemene informatie

DoelgroepIB’er, Leerkracht
NiveauBeginner
Kosten€698
Duur7 uur
Soort trainingIndividueel, Op locatie
ParnasSys-module:Leerlijnen, ParnasSys
Thema's:Teamontwikkeling

Inhoud

  • Het (her)kennen van hoogbegaafde leerlingen helpt door zicht te krijgen op de ondersteuningsvraag van deze specifieke doelgroep.
  • In deze experttraining leer je hoe modellen van Tessa Kieboom en het kader van ontwikkeling van SLO helpend kunnen zijn. Vanuit die kennis ervaar je hoe je via ParnasSys zicht krijgt op de aspecten van deze modellen en de (hoog)begaafde leerling.

Aan het eind van de experttraining heb je een visie geformuleerd voor je school op het (hoog)begaafde kind. Van daaruit weet je je ParnasSys omgeving optimaal in te zetten, onder andere door het benutten van de groepskaart, Zien! en de mogelijkheden van de leerlijnen.

Je benut dus alles wat ParnasSys je biedt om alle informatie met elkaar in verband te brengen en dat is voor ieder kind van belang en voor de specifieke doelgroep (hoog)begaafden een mogelijke sleutel tot succes!

Tijdens deze twee dagen gaan de deelnemers:

  • theorie en visie verbinden aan de mogelijkheden van ParnasSys.
  • (hoog)begaafdheid signaleren met behulp van ParnasSys.
  • kennismaken en werken met de leerlijn voor (hoog)begaafden (kader voor ontwikkeling van SLO), binnen de module leerlijnen.
  • doordenken voor de eigen school hoe de (hoog)begaafde leerlingen systematisch en cyclisch gevolgd en ondersteund gaan worden.

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden en locaties of aanmelden, neem een kijkje op de website van Gouwe Academie.

Meer informatie