Product updates

Ultimview van ParnasSysUltimview

Nieuw in Ultimview: dashboard Kindbegrip

Er staat een gloednieuw dashboard klaar in Ultimview! Met het nieuwe dashboard krijg je in één oogopslag inzicht in de SEL-competenties en MSV-resultaten uit Kindbegrip. Net zoals bij de andere dashboards in Ultimview, is ook dit dashboard naar eigen behoefte in te richten. Lees in deze product update alles over de koppeling tussen Ultimview en Kindbegrip.

Lees meer
Parro, de ouderapp van ParnasSysParro

Media- en documentenoverzicht

Sinds vorige week kun je - na het updaten van de Parro app – alle gedeelde foto’s en documenten eenvoudig terugvinden. Er is namelijk een media- en documentenoverzicht bij de groepsinstellingen toegevoegd.

Lees meer
Schoolkwaliteit van ParnasSysSchoolkwaliteit

WMK: Basisvaardigheden, bibliotheek en vragenlijsten

Door het toevoegen van een nieuwe standaard OP0 in het waarderingskader zijn er inhoudelijk ook wijzigingen in de standaarden OP2 en OP3. Met deze wijzigingen zijn er in WMK ook een aantal dingen veranderd. In deze product update lees je welke dat zijn.

Lees meer
Schoolkwaliteit van ParnasSysSchoolkwaliteit

Basisvaardigheden in MSP

Door het toevoegen van een nieuwe standaard OP0 in het waarderingskader zijn er inhoudelijk ook wijzigingen in de standaarden OP2 en OP3. In deze productupdate lees je welke wijzigingen hierdoor in Mijnschoolplan zijn doorgevoerd.

Lees meer
Schoolkwaliteit van ParnasSysSchoolkwaliteit

Onsbeleidsplan: Basisvaardigheden (OP0) en Risicoanalyse

Door het toevoegen van een nieuwe standaard OP0 in het waarderingskader zijn er inhoudelijk ook wijzigingen in de standaarden OP2 en OP3. Wat deze wijzigingen voor Onsbeleidsplan betekenen lees je in deze update.

Lees meer
Kindbegrip van ParnasSysKindbegrip

E-learning Kindbegrip nu beschikbaar

Vanaf vandaag staat de e-learning over Kindbegrip online! In dit derde deel van het Kindbegrip Startpakket oefenen leerkrachten individueel met alle onderdelen van Kindbegrip. Ook neemt de e-learning je mee in de achterliggende theorie. Het volgen van de e-learning duurt één tot anderhalf uur. Lees hier over welke kennis je beschikt na het volgen van de e-learning en waar je deze kunt vinden.

Lees meer
Lena - Parnassys iconParnasSys

Wijziging in een aantal niet-methodetoetsen

Bij de handmatige invoer van een aantal niet-methodetoetsen in ParnasSys gaat er een en ander veranderen. ParnasSys draagt bij aan betrouwbare toetsresultaten door ervoor te zorgen dat verouderde toetsen niet meer kunnen worden ingevoerd. In deze product update lees je om welke niet-methodetoetsen het gaat.

Lees meer
Lena - Parnassys iconParnasSys

De doorstroomtoets in ParnasSys

Vanaf dit schooljaar verandert de eindtoets in de doorstroomtoets. Hierdoor veranderen de stappen van het schooladvies en de toets. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle belangrijke stappen terug. De eerste stap staat nu voor de deur: tussen 1 oktober en 15 november moet je je als school aanmelden voor een doorstroomtoets. Wat merk je hiervan in ParnasSys?

Lees meer
Kindbegrip van ParnasSysKindbegrip

Nieuwe leerlingvragenlijsten

Kindbegrip beschikt nu over twee leerlingvragenlijsten. Hiermee krijg je inzicht krijgt in de beleving van de leerling zelf. Zowel op het gebied van sociaal-emotioneel leren (SEL) als ervaren sociale veiligheid (MSV).

Lees meer
Kindbegrip van ParnasSysKindbegrip

Invulondersteuning voor leerkrachtobservaties

Het is soms een uitdaging om gedrag van leerlingen individueel te observeren. Om leerkrachten daarbij te ondersteunen zijn er een aantal werkvormen en opdrachten beschikbaar. Deze informatie kun je raadplegen wanneer je op het i-icoontje klikt bij een stelling uit de SEL-leerkrachtobservatielijst.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ParnasSys nieuws! We sturen je handige tips over het gebruik van ParnasSys, nieuwe ontwikkelingen en soms ook unieke aanbiedingen toe.