De doorstroomtoets in ParnasSys

Doorstroomtoets

Vanaf dit schooljaar verandert de eindtoets in de doorstroomtoets. Hierdoor veranderen de stappen van het schooladvies en de toets. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle belangrijke stappen terug. De eerste stap staat nu voor de deur: tussen 1 oktober en 15 november moet je je als school aanmelden voor een doorstroomtoets.

Wat merk je hiervan in ParnasSys?

De onderstaande wijzigingen zijn al doorgevoerd:

  • Het aanmelden van de leerlingen voor de doorstroomtoets is gelijk gebleven met het aanmelden van leerlingen voor de eindtoets.
  • Waar voorheen het label ‘eindtoets’ te zien was, zie je nu overal ‘doorstroomtoets’.
  • Voor schooljaar 2023/2024 is de Centrale Eindtoets niet meer in te voeren, er zijn enkele nieuwe toetsen bijgekomen en van een aantal toetsen is de naam gewijzigd.

In november voegen we extra functionaliteit toe voor de adviezen: 

  • De velden ‘advies’ en ‘herzien advies’ worden hernoemd naar ‘voorlopig advies’ en ‘definitief advies’. Hiermee kun je tussen 10 en 31 januari het voorlopige schooladvies vullen. Het definitieve advies wordt nà de doorstroomtoets gevuld, uiterlijk op 24 maart. Deze adviezen worden uitgewisseld met ROD en OSO.
  • Daarnaast kun je een motivatie opnemen bij het definitieve advies. Deze is verplicht als je het niet naar boven bijstelt op basis van de uitslag van de doorstroomtoets. Deze motivatie wordt ook overgenomen in OSO.

 

Terug naar het overzicht