E-learning Kindbegrip nu beschikbaar

Kindbegrip e-learning illustratie

Vanaf vandaag staat de e-learning over Kindbegrip online! In dit derde deel van het Kindbegrip Startpakket oefenen leerkrachten individueel met alle onderdelen van Kindbegrip. Ook neemt de e-learning je mee in de achterliggende theorie. Het volgen van de e-learning duurt één tot anderhalf uur. Lees hier over welke kennis je beschikt na het volgen van de e-learning en waar je deze kunt vinden.

Met de e-learning, deel 3 van het Kindbegrip Startpakket, oefenen leerkrachten individueel met alle onderdelen van Kindbegrip. Ook neemt de e-learning je mee in de achterliggende theorie. Het volgen van de e-learning duurt één tot anderhalf uur.

Na de e-learning beschikken leerkrachten over de volgende kennis:

  • Signaleringsfase: je weet hoe je zicht krijgt op de mate waarin je leerlingen al beschikken over de sociaal-emotioneel leren (SEL) competenties én hoe je de ervaren sociale veiligheid (MSV) in beeld brengt;
  • Analysefase: je kent de routes om de resultaten op groeps- en leerlingniveau te analyseren;
  • Handelingsfase: je weet hoe je na een analyse een passende handelingssuggestie kunt kiezen op groeps- en leerlingniveau.

Hoe ziet de e-learning eruit?

Onderwijsadviseur Bert van de Waerdt neemt je mee door de e-learning. Aan het begin van de e-learning kun je aangeven welke onderdelen je wilt volgen en welke je wilt overslaan. Op deze manier doorloop je op basis van je eigen kennisniveau de e-learning.

Met de e-learning van Kindbegrip doorloop je in één uur alle onderdelen van Kindbegrip

Elk onderdeel bestaat uit verschillende lessen met bijbehorende leerdoelen. De lessen bestaan uit video’s, downloads, tips en vragen om je kennis te testen.

Bij elk onderdeel staat een tijdsindicatie aangegeven. Zo weet je precies hoeveel tijd je nodig hebt. Uiteraard kun je de e-learning tussentijds afsluiten en op een ander moment verder volgen.

Waar vind je de e-learning?

  • Log in op Kindbegrip;
  • Klik in de menubalk bovenin op Startpakket;
  • Ga naar deel 3 ‘Individueel oefenen’ om de e-learning te starten.

Of klik hier om de e-learning gelijk te starten. Veel succes!

Terug naar het overzicht