Groepsautorisatie standaard ingeschakeld voor enkele rollen

ParnasSys schakelt voortaan automatisch groepsautorisatie in voor de rollen Leerkracht, Leerkracht beperkt, Leerlingkaart en Map. Zo krijgen medewerkers standaard alleen toegang tot de leerlingen en groepen waarvoor zij zijn geautoriseerd. Dit helpt om onnodige toegang tot gevoelige leerlinggegevens te voorkomen.

Deze wijziging geldt alleen voor organisaties die geen Privacybasis gebruiken of in Privacybasis geen groepsautorisatie voor medewerkers heeft ingesteld.

Automatische groepsautorisatie voor vier rollen

Bij het aanmaken van een nieuwe aanstelling of het bewerken van een bestaande aanstelling schakelt ParnasSys vanaf nu voor de onderstaande rollen automatisch groepsautorisatie in:

  • Leerkracht
  • Leerkracht beperkt
  • Leerlingkaart
  • Map

De optie ‘Groepsautorisatie tijdelijk opheffen’ is vanaf nu voor deze rollen standaard uitgeschakeld.

Handmatig aanpassen

Je kunt deze automatisch ingeschakelde groepsautorisatie handmatig weer uitzetten, of aangeven dat groepsautorisatie wél tijdelijk mag worden opgeheven.

Belangrijk: Deze wijziging wordt niet met terugwerkende kracht toegepast. Bestaande aanstellingen blijven ongewijzigd. De wijziging gaat pas in wanneer een bestaande aanstelling wordt bewerkt of een nieuwe aanstelling wordt aangemaakt.

Gebruikt de organisatie Privacybasis?

Maakt de organisatie gebruik van Privacybasis en is groepsautorisatie daar al ingesteld? Dan blijven de instellingen uit Privacybasis leidend.

Stelt de organisatie op een later moment groepsautorisatie in via Privacybasis? Dan neemt Privacybasis vanaf dat moment automatisch de instellingen over.

Terug naar het overzicht