Basisvaardigheden in MSP

Basisvaardigheden in MSP

Door het toevoegen van een nieuwe standaard OP0 in het waarderingskader zijn er inhoudelijk ook wijzigingen in de standaarden OP2 en OP3.

Als gevolg van de herzieningen in het kader zijn ook de indicatoren OP2 (Zicht op ontwikkeling en begeleiding) en OP3 (Pedagogisch-didactisch handelen) aangepast. in deze (ver)nieuw(d)e indicatoren zijn elementen nieuw toegevoegd en zijn er ook elementen uitgehaald; de ‘oude’ OP2 en OP3 zijn daarmee niet vergelijkbaar met de nieuwe.

OP0 Basisvaardigheden MSP

Goed om te weten:

  • De instrumenten Mijnschoolplan (en WMK) zijn recent geüpdatet en de ‘oude’ scores met bijbehorende actiepunten blijven behouden en zichtbaar in Mijnschoolplan. De nieuwe en gewijzigde indicatoren zijn herkenbaar door de [2023] in de omschrijvingen.
  • Gebruik je sinds de zomervakantie van 2023 Mijnschoolplan? Scoor dan alleen de [2023] indicatoren van OP2 en OP3.
  • Werk je al langer met Mijnschoolplan, streef je een levend document na en/of wil je helemaal “bij” zijn? Dan is het ook een prima idee om naast OP0 ook de [2023] indicatoren van OP2 en OP3 opnieuw te scoren. Er kunnen dan (eventuele) nieuwe actiepunten ontstaan voor de volgende jaarplannen.
  • Indien er ook wordt gewerkt met Onsbeleidsplan, dan worden automatisch de actiepunten die zijn geformuleerd bij OP0 én die van de herziene indicatoren getoond bij de actiepunten van jouw school.

De functionaliteit is beschikbaar via Modules > Basiskwaliteit.

 

Terug naar het overzicht