Kindbegrip

Hét nieuwe systeem voor

sociaal-emotioneel leren

Kindbegrip van ParnasSys geeft je grip op het sociaal-emotioneel leren van de leerling.

Bestel direct

Veelgestelde vragen

Elk moment aan zet met Kindbegrip van ParnasSys

 

Kindbegrip geeft jou continu regie, inzicht en overzicht in het sociaal-emotioneel leren van de leerlingen in jouw groep. 

Door onze gestructureerde aanpak verlies je geen enkele leerling uit het oog, bepaal je eenvoudig welke leerlingen extra hulp kunnen gebruiken én hoe jij ze dit gaat bieden.

Met Kindbegrip van ParnasSys houd jij grip op de sociale, emotionele en morele ontwikkeling van jouw leerlingen. 

Signaleren

Met signaleringslijsten voor onder-, midden- en bovenbouw beantwoord je voor elke leerling een serie stellingen over sociale, emotionele en morele competenties

Analyseren

Aan de hand van het groepsoverzicht bepaal je snel en eenvoudig voor welke leerling jij aanvullende gegevens gaat verzamelen en voor welke leerling dit niet nodig is

Handelen

De handelingssuggesties geven je het steuntje in de rug om efficiënt en effectief een handelingsplan op te stellen voor de leerlingen die dat écht nodig hebben

De basis van Kindbegrip

Kees vertelt

Sociaal-emotioneel leren, ook wel afgekort naar SEL, is een ontwikkelingsproces waarin leerlingen fundamentele levensvaardigheden opdoen. In deze video vertelt Kees van Overveld, dé expert op het gebied van sociaal-emotioneel leren, alles over de SEL-theorie; de basis van Kindbegrip. 

Wat mag je van Kindbegrip verwachten?

  • Continu inzicht en overzicht
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk systeem
  • Planmatig proces van signaleren, analyseren en handelen
  • Gecertificeerde signaleringslijsten voor leerkrachten
  • Eenvoudig voldoen aan zorgplicht Sociale Veiligheid

Kees vertelt

In deze video presenteert Kees van Overveld hoe je Kindbegrip inzet om het planmatig werken aan sociaal-emotioneel leren zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken.

‘Kindbegrip helpt je om zo efficiënt en effectief mogelijk met jouw tijd om te gaan. Door het doorlopen van de drie fasen verlies je niemand uit het oog én stel je een handelingsplan op voor die specifieke leerlingen die het écht nodig hebben.’

Kees van Overveld, mede-ontwikkelaar van Kindbegrip

Een nieuwe leerlingvragenlijst

Recent zijn we gestart met het ontwikkelen van een leerlingvragenlijst voor Kindbegrip. Met deze vragenlijst monitor je zowel de sociale veiligheid op school, als de SEL-competenties voor leerlingen uit groep 5 t/m 8.

We vinden het belangrijk dat de vraagstelling van de vragenlijst beter dan goed aansluit op de leerlingen. Daarom zijn we op zoek naar leerkrachten en ib’ersdie in groep 5, 6, 7 of 8 het invullen van de leerlingvragenlijst willen faciliteren. Nadat de leerlingen de vragenlijst hebben ingevuld, vragen we jou het feedbackformulier in te vullen dat zich richt op het invulproces.

Wil jij schooljaar 2023-2024 gebruik maken van de leerlingvragenlijst? Lever dan een bijdrage aan een van de onderzoeken!

Aanmelden onderzoek

Direct bestellen

€ 1,50

per leerling per jaar