Ontwikkelingslijnen in Konnect voor kinderopvang

Kindjes kinderopvang - Leerlijnen

Deze blog is geschreven door Gouwe Academie

Waar zit dit kind in de ontwikkeling en hoe sluit ik met mijn aanbod hierbij aan? Hoe communiceer ik dat naar ouders, collega’s en richting de basisschool? Een overzichtelijk observatiesysteem waarin je naast de basisgegevens van kinderen ook de ontwikkeling kunt bijhouden helpt daarbij.

Ontwikkelingslijnen

De DE ontwikkelingslijnen 0-4 jaar is een observatiesysteem voor kinderen van 0-4 jaar. Het laat per ontwikkelingsgebied observatiepunten zien die passen bij de leeftijd van het kind. Deze punten zijn onderverdeeld in halfjaarlijkse perioden, die elkaar opvolgen. De observatiepunten zijn duidelijk en eenduidig geformuleerd. De DE ontwikkelingslijnen zijn ondergebracht in de digitale omgeving van het kinderopvangprogramma ‘Kidskonnect’.

Doorgaande lijn

De inhoud van de ontwikkelingslijnen sluit aan op de Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar), die gebruikt worden op veel basisscholen in de groepen 1 en 2. Dat zorgt ervoor dat de doorgaande lijn van de voorschoolse opvang naar de basisschool wordt gewaarborgd.

Mogelijkheden

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het programma, bekijken hoe de schermen en de rapportages er uit zien? Bekijk ons filmpje om je te oriënteren, of neem contact met ons op! Meer informatie over de ontwikkelingslijnen in Konnect vind je op de website van Driestar onderwijsadvies.