Opleidingstraject Kindkans en ParnasSys voor ib’ers (2 dagen)

DoorGouwe Academie

Dit aanbod is gericht op het professionaliseren van de intern begeleiders in het inrichten en gebruik van ParnasSys en Kindkans. Hierbij is het belangrijk dat de intern begeleiders op school de leerkrachten ondersteunen en coachen in het juiste gebruik van ParnasSys en Kindkans.

Algemene informatie

DoelgroepIB’er
NiveauBeginner, Gevorderd
Duur2 dagen
Soort trainingMaatwerk
ParnasSys-module:Ontwikkelingsperspectief, ParnasSys
Thema's:Passend Onderwijs

Inhoud

  • Bijeenkomst 1 (hele dag):
    We richten ons eerst op het juist inrichten van de notities en het ontwikkelingsperspectief. We sluiten aan bij de eisen van het samenwerkingsverband. We bereiden een teambijeenkomst voor waarin de intern begeleiders deze werkwijze gaan aanbieden aan de leerkrachten.
  • Bijeenkomst 2 (hele dag):
    We komen opnieuw een dag met de intern begeleiders samen waarin we een kwaliteitsslag maken op het gebruik van ParnasSys: de groepskaart en het ontwikkelingsperspectief. We maken beleidsmatige keuzes rondom het werken met plannen, gekoppeld aan het ontwikkelingsperspectief. We stellen kwaliteitscriteria op rond het gebruik van ParnasSys. We letten vooral op het goed observeren en het objectief schrijven van informatie in ParnasSys. Daarnaast werken we aan onze eigen vaardigheden in het gebruik van Kindkans. Ook wordt ingegaan op het motiveren en coachen van collega’s om de afgesproken werkwijze te blijven uitvoeren.

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden en locaties of aanmelden, neem een kijkje op de website van Gouwe Academie.

Meer informatie