ParnasSys, privacywetgeving en Privacybasis

DoorGouwe Academie

We starten met het in kaart brengen van jullie situatie met onze quickscan en lopen jullie vragen langs: wat wordt er van ons als school verwacht? Wie mag welke informatie zien? Mogen we nog wel foto’s maken en delen? Welke informatie hoeven we misschien niet meer te registreren? Hoe delen we informatie uit ParnasSys op een veilige manier? Deze scholing is beschikbaar op aanvraag en de inhoud wordt afgestemd op jullie vragen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Algemene informatie

DoelgroepBestuurder, Kwaliteitszorgmedewerker, Schoolleider
NiveauBeginner
DuurMaatwerk
Soort trainingMaatwerk
ParnasSys-module:ParnasSys
Thema's:Administratie, Informatiebeveiliging en Privacy

Inhoud

Op basis van de informatie uit de quickscan zijn er een aantal vervolgmogelijkheden:

  • Het implementeren van Privacybasis
  • Het opstellen van een autorisatiematrix waarin we inventariseren welke functies er binnen de school zijn en welke rollen in ParnasSys deze functies krijgen. Zo zorgen we voor een sluitende inrichting in ParnasSys.
  • Concreet aan de slag met het aanscherpen van beleid en het opstellen van documenten (eventueel in Privacybasis). Denk aan bewaartermijnen, omgaan met leerlinggegevens en met gevoelige data.
  • Het implementeren van nieuw privacybeleid in teams, met inspiratieworkshops. Samen denken we na over vragen als: Hoe gaan we om met privacygevoelige data? Voelt iedereen zich hier verantwoordelijk voor? Dit kunnen we vormgeven op bestuurs- of organisatieniveau.
  • Het instellen van een Single sign-on koppeling met Microsoft of Google.

De inrichting van deze scholing is maatwerk. Vooraf bespreken we wat jullie tijdens deze scholing aan bod willen laten komen.

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden en locaties of aanmelden, neem een kijkje op de website van Gouwe Academie.

Meer informatie