Post-hbo-opleiding Intern begeleider

DoorGouwe Academie

Vanaf december 2023 biedt de Gouwe Academie opnieuw een volwaardige post-hbo-opleiding voor intern begeleider als kwaliteitscoördinator aan.

Algemene informatie

DoelgroepIB’er
NiveauGevorderd
Duur240 uur
Soort trainingIndividueel, Op locatie
ParnasSys-module:Kindbegrip, Ontwikkelingsperspectief, ParnasSys
Thema's:Passend Onderwijs

Inhoud

Vanaf december 2023 biedt de Gouwe Academie opnieuw een volwaardige post-hbo-opleiding voor intern begeleider als kwaliteitscoördinator aan. Deze opleiding wordt al jaren verzorgd door Gouwe Academie (er is jaarlijks een groep onder de vlag van Driestar hogeschool), met veel tevreden studenten!

Reflecteren op jouw eigen ontwikkeling speelt een grote rol tijdens deze opleiding. Je verdiept je in alle onderdelen van het vak en leert de concepten uit de theorie te vertalen naar de praktijk. Je oefent met materiaal en casussen uit jouw dagelijkse praktijk. Dat vraagt om een actieve leerhouding en eigen inbreng.

De opleiding is geschikt voor alle ib’ers. Zoals leerkrachten die al werkzaam in het onderwijs zijn en een volgende stap willen gaan maken als ib’er. Ib’ers die net starten met hun loopbaan en zo de inhoudelijke onderbouwing en kennis krijgen. En tot slot degenen die al langer ib’er zijn, met deze opleiding krijg je meer theoretische onderbouwing en verdieping. Het maakt niet uit op welk punt je van je carrière staat, als ib’er heb je altijd wat aan de opleiding!

We krijgen van afstudeerders vaak te horen dat ze trots zijn op zichzelf als ze terugblikken op het afgelopen jaar. Een veelgehoorde reactie is dat het hard werken was, maar ook ontzettend gaaf en écht van toegevoegde waarde. Net zoals: ‘de opleiding is gewoon een feestje! Het is aanpoten, maar het brengt je ontzettend veel!

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden en locaties of aanmelden, neem een kijkje op de website van Gouwe Academie.

Meer informatie