Scholingsdag ParnasSys en Kindkans (schoolniveau)

DoorGouwe Academie

Er komt een adviseur een hele dag op de school. Deze dag heeft het unieke karakter dat we aansluiten bij het beleid van de school, helpen bij de inrichting en een leerkrachtmoment hebben waarin wij de leerkrachten activeren bij het juiste gebruik van ParnasSys voor de aanlevering bij Kindkans.

Algemene informatie

DoelgroepIB’er, Leerkracht, Schoolleider
NiveauBeginner, Gevorderd
Duur1 dag
Soort trainingMaatwerk
ParnasSys-module:Ontwikkelingsperspectief, ParnasSys
Thema's:Passend Onderwijs

Inhoud

  • De dag begint met een gesprek met de schoolleiding en de interne begeleiding over de kaders die belangrijk zijn voor de school die moeten worden meegenomen in de inrichting.
  • Daarna zal de adviseur de intern begeleider leren hoe de groepskaart en het ontwikkelingsperspectief het beste kunnen worden ingericht. Ook zullen de mogelijkheden van Kindkans worden aangeleerd.
  • Na deze scholing zal de adviseur na schooltijd de leerkrachten gaan scholen, waarbij de leerkrachten wordt geleerd hoe de groepskaart dient te worden gevuld, zodat het goede dossier wordt opgebouwd.
  • Met dit aanbod kan het beste worden aangesloten bij het beleid van de school.
  • Leraren worden geactiveerd en intern begeleiders zullen dit proces na deze dag moeten begeleiden om leraren op dit punt te laten groeien. De adviseur zal verschillende templates meebrengen voor de invulling van goede notities, plannen en het ontwikkelingsperspectief zodat de dossieropbouw aansluit bij de eisen van het samenwerkingsverband en bij de aanvraag voor ondersteuning.

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden en locaties of aanmelden, neem een kijkje op de website van Gouwe Academie.

Meer informatie