Verdiepingsscholingen leerlijnen jonge kind

DoorGouwe Academie

Meer halen uit jullie leerlijnen jonge kind? Ga praktisch aan de slag met spelbegeleiding, taal- en rekenstimulering, motorische ondersteuning en versterken van het sociaal-emotioneel functioneren!

Algemene informatie

DoelgroepIB’er, Leerkracht
NiveauGevorderd
Soort trainingMaatwerk
ParnasSys-module:Leerlijnen
Thema's:Jonge Kind

Inhoud

Van doelen naar themaplanning

Wanneer je werkt met de leerlijnen jonge kind in ParnasSys, zul je ervaren dat de doelen uit de leerlijn veel houvast geven voor je aanbod. Je ziet voor je groep én voor individuele leerlingen wat de zone van naaste ontwikkeling is per ontwikkelingsgebied. Door de doelen te verwerken in een themaplanning, ga je betekenisvol aan de slag met passende doelen.

Praktisch aan de slag met de themaplanning

Alleen: hóe begeleid je de leerlingen in de dagelijkse praktijk als ze gaan oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden? Wat is passend bij een bepaalde ontwikkelingsleeftijd? Wat betekent dat voor je pedagogisch en didactisch handelen? Graag inspireren we jou en je collega’s en begeleiden we je door praktische scholingsbijeenkomsten en eventueel coaching-on-the-job om goed af te stemmen op dat wat je leerlingen nodig hebben op dit moment.

Vanuit spel komen tot ontwikkelingsstimulering

Het team onderwijsadviseurs jonge kind van de Gouwe Academie heeft jarenlange ervaring bij het begeleiden van onderbouwleerkrachten. Met veel plezier helpen ze jou of je collega’s om leerlingen in groep 1 en 2 de passende ondersteuning te bieden om zich optimaal te ontwikkelen. Daarbij is ‘spelen is leren’ het uitgangspunt. Onze adviseurs helpen je thematisch te werken zodat spel, taal, rekenen, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden goed aan bod komen. Dit kan terwijl het kind gewoon kind blijft en zich op een ongedwongen manier kan ontwikkelen.

Neem vrijblijvend contact op om te bespreken hoe we jou en je onderbouwteam een stapje verder kunnen helpen! Op een manier die recht doet aan de mogelijkheden van jullie leerlingen én van je collega’s.

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden en locaties of aanmelden, neem een kijkje op de website van Gouwe Academie.

Meer informatie