Gegevensuitwisseling van de Monitor Sociale Veiligheid (MSV) met de Onderwijsinspectie

Gebruikers van Kindbegrip kunnen vanaf nu eenvoudig de gegevens van de Monitor Sociale Veiligheid uitwisselen met de Onderwijsinspectie. Zo wordt het nog gemakkelijker om te voldoen aan de zorgplicht sociale veiligheid!

Heb je in ParnasSys de rol applicatiebeheerder of intern begeleider dan zie je vanaf nu in Kindbegrip het tabblad ‘Uitwisseling’ . Wanneer je hierop klikt, zie je een startscherm met de opties om de uitwisseling voor te bereiden of om eerst de MSV-gegevens te bekijken.

MSV Kindbegrip - uitwisseling met de inspectie

Gegevens inzien

Soms is het handig om eerst de gegevens te bekijken. Hoe vordert de afname en wat zijn de resultaten (tot nu toe)? Bij ‘Gegevens inzien’ zie je een handig overzicht van alle MSV-gegevens van het huidige schooljaar. Denk hierbij aan:

  • het aantal leerlingen dat in de leerjaren 6 of hoger zitten
  • de gemiddelde ruwe scores voor het welbevinden, de ervaren veiligheid en de aantasting veiligheid van alle leerlingen die de MSV-afname hebben afgerond.
  • de verschillende leerjaren en verdere informatie over de afnames.

Uitwisseling voorbereiden

Zijn de afnamegegevens klaar om uitgewisseld te worden? Ga dan naar ‘Uitwisseling voorbereiden’. Op deze pagina geef je antwoord op de vragen, of je voldoet aan de representativiteitsvoorwaarden voor aanlevering en of je bij het verkrijgen van de resultaten hebt voldaan aan de afname-eisen rondom privacy.

Geef toestemming voor de uitwisseling, en de gegevens worden automatisch gedeeld met de Onderwijsinspectie op 1 juli. Hier hoef je dus niets meer voor te doen!

Goed om te weten: tot 1 juli is het mogelijk om de uitwisseling te bewerken.

MSV Kindbegrip - voorbereiding uitwisseling inspectie

Wil je alvast goed voorbereid zijn? Neem dan een kijkje in Kindbegrip naar dit nieuwe onderdeel.

Nog geen Kindbegrip en toch nieuwsgierig geworden? Bekijk wat Kindbegrip voor jou kan betekenen. 

Terug naar het overzicht