Kindbegrip van ParnasSys

Kindbegrip | hét systeem voor sociaal-emotioneel leren

Oog voor de brede ontwikkeling van de leerling

Breng de sociaal-emotionele ontwikkeling, het welbevinden én de sociale veiligheid van leerlingen zorgvuldig in beeld met Kindbegrip van ParnasSys.

Bestel direct
Leerlingen in de klas

Van signaleren naar handelen

Drie fasen van Kindbegrip, signaleren, analyseren en handelen

De inzichten van Kindbegrip bieden waardevolle input voor het begeleiden van leerlingen én het borgen van een prettige en veilige omgeving op school. Zo signaleren leerkrachten, ib’ers en kwaliteitsmedewerkers tijdig wat extra aandacht behoeft.

Met behulp van de handelingsgerichte aanpak kun je vervolgens extra ondersteuning bieden op het gebied van sociaal-emotioneel leren aan leerlingen die dat écht nodig hebben.

Kees van overveld
Kees van overveld

Kindbegrip helpt je om zo efficiënt en effectief mogelijk met jouw tijd om te gaan. Door het doorlopen van de drie fasen verlies je niemand uit het oog én stel je een handelingsplan op voor die specifieke leerlingen die het écht nodig hebben.

Kees van Overveld
mede-ontwikkelaar van Kindbegrip

Het inzicht van Kindbegrip

Sociaal-emotioneel leren (SEL)

Sociaal-emotioneel leren - kindbegrip

Kindbegrip geeft inzicht en overzicht in het sociaal-emotioneel leren van de leerlingen in jouw groep, onderverdeeld in drie verschillende ontwikkelingsgebieden:

  • Emotionele competenties (ik)
  • Sociale competenties (jij)
  • Morele competenties (wij)

Meer weten over dit onderdeel van Kindbegrip?

Ga naar Kindbegrip - SEL

Monitor sociale veiligheid (MSV)

Monitor sociale veiligheid met Kindbegrip

Met Kindbegrip monitor je gemakkelijk de sociale veiligheid op school en wissel je de verzamelde gegevens uit met de onderwijsinspectie. Dit helpt je om eenvoudig aan je Zorgplicht sociale veiligheid te voldoen.

Meer weten over dit onderdeel van Kindbegrip?

Ga naar Kindbegrip - MSV

Het overzicht van ParnasSys

Kindbegrip wordt geïntegreerd met onze andere oplossingen, waardoor relevante SEL- en MSV-gegevens gemakkelijk inzichtelijk zijn. Ervaar het gemak van ParnasSys.

Groepskaart

Groepskaart gekoppeld aan Kindbegrip

begin schooljaar 2023-2024

De groepskaart helpt met het leggen van verbanden tussen de verschillende ontwikkelingsgebieden. De integratie met Kindbegrip zorgt ervoor dat je alles bij de hand hebt voor een goede analyse op leerling- en groepsniveau, ook op het gebied van SEL en MSV.

Ultimview

Ultimview Kindbegrip

halverwege schooljaar 2023-2024

Inzicht in SEL-competenties en MSV-resultaten op groeps- én schoolniveau vind je in Ultimview. Ga met het team in gesprek en maak gebruik van de gegevens om (beleids)keuzes te maken.

Schoolkwaliteit

Schoolkwaliteit - Kindbegrip

halverwege schooljaar 2023-2024

Profiteer van het snelle en efficiënte werkproces en vind de automatisch overgenomen SEL- en MSV-gegevens terug in de rapportages van Schoolkwaliteit. Voeg analyses, conclusies en eventuele actiepunten toe om de rapportage compleet te maken.

Van curatief naar preventief

Werkt jouw school op groepsniveau met een sova-methode? Wij zijn in gesprek met verschillende aanbieders over hoe de inzichten van Kindbegrip én de lessen in de methoden elkaar kunnen versterken. Volgend schooljaar vertellen we je meer!

Kosten Kindbegrip

Licentie

€ 1,50

per leerling per jaar

Kindbegrip startpakket

Voor scholen die zich oriënteren op Kindbegrip of willen starten met Kindbegrip hebben wij een startpakket ontwikkeld.

Gratis webinar

Wil je een live productdemonstratie van Kindbegrip? Dat kan! Meld je via onderstaande link aan voor een van onze gratis webinars. De beschikbare data vind je in het aanmeldformulier.

Direct bestellen

Leerlingen steken de vinger op in de klas