Nieuw: ontdek Privacybasis!

Vanaf vandaag is Privacybasis beschikbaar als onderdeel van Bestuurspakket Beter. Je kunt de toegevoegde waarde van Privacybasis nu zelf ontdekken in een proefperiode van één maand. Gratis en geheel vrijblijvend.

Met Privacybasis leg je hét fundament voor privacybewust handelen. Privacybasis geeft je als IBP’er een bovenschoolse omgeving waarin je de account-inrichting van al je scholen kunt beheren en overzien. Zo kun je makkelijk en efficiënt je controles uitvoeren.

Privacybasis van ParnasSys geeft je:

  • Handige inzichten op bestuursniveau, waarmee je in een oogopslag ziet hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging van jouw totale bestuur
  • Alle gegevens van de schoollocaties op één plek, waardoor je makkelijk de account-inrichting kunt controleren
  • Ondersteuning bij het toekennen van de juiste rollen aan medewerkers in ParnasSys
  • De mogelijkheid om bestuursbrede richtlijnen op te stellen voor een veilige en werkbare inrichting van ParnasSys, zoals het verplichten van groepsautorisatie

Inkijk in Privacybasis

Op het centrale dashboard – Mijn Privacybasis – zie je in één oogopslag de belangrijkste stuurinformatie voor de inrichting van accounts.

Privacybasis dashboard

Privacybasis geeft je inzicht in welke rollen er in ParnasSys zijn met de bijbehorende rechten. Wanneer een recht bij een bepaalde rol niet beschikbaar is, geeft Privacybasis suggesties van rollen waarbij dat recht wel beschikbaar is.

Privacybasis - Rollen en bijbehorende rechten

In Privacybasis vind je een overzicht van alle medewerkers op al jouw schoollocaties. Zo hoef je bij het uitvoeren van controles niet meer te schakelen tussen verschillende omgevingen.

Privacybasis - Bovenschools overzicht van medewerkers

Met groepsautorisatie zorg je ervoor dat leerkrachten alleen toegang hebben tot de leerlinggegevens uit zijn of haar groep. In Privacybasis kun je vastleggen dat het gebruik van groepsautorisatie wordt verplicht voor bepaalde rollen. Moeten er uitzonderingen worden gemaakt, dan kan dat altijd bovenschools.

Privacybasis - groepsauthorisatie

Met Privacybasis kun je het uitdelen van rollen inperken op schoolniveau. Zo voorkom je dat bepaalde rollen op scholen kunnen worden toegewezen. Denk bijvoorbeeld aan de rol applicatiebeheerder die veel rechten heeft, waarvan je niet wil dat veel mensen die hebben. Op bestuursniveau kan hier altijd een uitzondering op worden gemaakt.

Privacybasis - rollen inperken

Nieuwsgierig?

Klik hier voor meer informatie over Privacybasis of vraag de proefperiode direct aan.

Terug naar het overzicht