“Met onze training heb je als school zelf regie over je schoolwebsite”

Door
Johannes Baas, directeur Plate - kennisparter van ParnasSys

Plate is kennispartner van ParnasSys. Waarom doen zij mee? En wat willen ze als kennispartner op het Kennisplein van ParnasSys betekenen voor scholen? Johannes Baas, medeoprichter van Plate, legt het uit. 

Hoi Johannes, kun je allereerst iets vertellen over Plate? 

“Plate maakt organisaties autonoom op het gebied van content management. Dat doen we voor meer dan 1000 organisaties, waaronder veel onderwijsorganisaties. Scholen waren namelijk voor hun website lang afhankelijk van webbouwers die als doel hadden om zoveel mogelijk uren te maken. Dat leidde tot trage ontwikkeling, onnodig hoge kosten en begrijpelijke frustratie. Wij draaien de boel om. Wij geven scholen en schoolbesturen de bouwblokken (een Content Management System) om zelf hun websites te ontwikkelen en eenvoudig te beheren. Je beheert meerdere websites, op één plek, met optimale beveiliging. Zo heb je als school of bestuur volledige regie over de websites van je school of scholen.”

Waarom doen jullie mee met het Kennisplein?

“We werken al veel samen met ParnasSys, omdat Schoolwebsite van ParnasSys gebruikmaakt van ons platform. We bieden gebruikers van Schoolwebsite bijvoorbeeld al handige tips en instructies in een speciale leeromgeving, met allerlei hulp- en kennisartikelen over ons CMS. Maar we willen scholen nog iets extra’s bieden: trainingen waarmee je het maximale uit je website haalt. Daarvoor is het Kennisplein een ideale plek.”

Wat voor trainingen kunnen scholen van jullie verwachten? 

“Geen langdurige zware trajecten, maar praktische online trainingen waarin je onmisbare tips en tricks krijgt om ons CMS zo effectief mogelijk te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een training waarin je leert om je vacaturepagina’s op je website zo in te richten dat ze automatisch door Google Jobs worden opgepikt. Een klein handigheidje, maar wel één waarmee de kans om een nieuwe collega te vinden ineens vele malen groter wordt.”

Wat maakt jullie aanpak uniek?

“We zetten scholen zelf aan het roer van hun websites. Dat betekent ook dat onze trainingen volledig gericht zijn op het vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid als het gaat om het beheer van content en websites. Je krijgt niet een eindeloze stroom kennis over je heen gestort, maar leert met hands-on trainingen van enthousiaste collega’s hoe je eigenhandig jouw ideale website maakt en beheert.”

Wat willen jullie bereiken met het Kennisplein?

“We willen ervoor zorgen dat scholen effectief aan de slag gaan met ons CMS en goede, veilige websites creëren die doen waar ze voor bedoeld zijn: de school aansprekend presenteren en ouders en leerlingen informeren. Volledig zelfstandig. We horen regelmatig dat scholen zonder verdere vragen aan de slag gaan. Dan is onze missie echt geslaagd.”