Opleiding kwaliteitsmanagement

DoorGouwe Academie

Er wordt steeds meer gevraagd van kwaliteitsmedewerkers en bestuurders als het gaat om de kwaliteit van het onderwijs. Wij bieden een opleiding kwaliteitsmanagement aan waarin je leert leidinggeven aan strategisch kwaliteitsmanagement met het instrument Schoolkwaliteit van ParnasSys. Mogen we je verwelkomen?

Algemene informatie

DoelgroepBestuurder, Kwaliteitszorgmedewerker, Schoolleider
NiveauBeginner, Gevorderd
Duur40 contacturen en 50 uur zelfstudie
Soort trainingIndividueel, Op locatie
ParnasSys-module:ParnasSys, Schoolkwaliteit
Thema's:Kwaliteitszorg en Schoolontwikkeling

Inhoud

Tijdens de vijfdaagse opleiding gaan we aan de slag met de thema’s: strategisch kwaliteitsmanagement, leidinggeven aan verandering, verantwoording en dialoog en strategisch HRM: leraren als bron van schoolsucces.

Met hulp van het instrument Schoolkwaliteit van ParnasSys gaan we aan de slag met vragen zoals ‘heb jij goed zicht op de onderwijskwaliteit en benut je beschikbare gegevens om dit te duiden, hoe ga je daarover in gesprek met jouw bestuur?’ Gedurende de opleiding denk je na over de aanpak van een veranderonderwerp dat gekozen is uit de eigen praktijk.

Voorafgaand aan iedere opleidingsdag wordt een voorbereidende opdracht gemaakt, artikelen gelezen en gewerkt aan een portfolio. Tijdens dag 1 stelt de deelnemer een veranderonderwerp vast. Tijdens de opleidingsdagen worden concepten aangereikt die toegepast worden op het gekozen onderwerp en verwerkt worden in het portfolio. In de laatste bijeenkomst wordt de aanpak van het veranderonderwerp gepresenteerd. Inzichten uit de opleiding en je eigen rol krijgen daarin een plaats.

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden en locaties of aanmelden, neem een kijkje op de website van Gouwe Academie.

Meer informatie