Voorbereiding op de eerste Kindbegrip-afnames

Signaleren met Kindbegrip

Met het nieuwe schooljaar in volle gang, zijn leerkrachten druk bezig met het creëren van een veilige en stimulerende leeromgeving. Zodra de klas een hechte groep vormt, is Kindbegrip van ParnasSys een waardevol instrument om het sociaal-emotioneel leren en de sociale veiligheid van de leerlingen in beeld te brengen.

Voor ib’ers staat het Kindbegrip startpakket (deel 1 en 2) klaar om teamleden goed te informeren en te ondersteunen bij de observatie- en afnameperiode.

  • De Basispresentatie voor leerkrachten (startpakket 1) fungeert als een introductie op Kindbegrip en geeft inzicht in het aanbod van Kindbegrip op het gebied van sociaal-emotioneel leren (SEL) en de Monitor sociale veiligheid (MSV).
  • De Vervolgpresentatie voor leerkrachten (startpakket 2) bereidt het team voor op de signaleringsfase, waarbij je samen met je collega’s een overzicht krijgt van beschikbare hulpmiddelen en werkt aan een gedegen aanpak.

Er is tevens een begeleidend draaiboek voor de ib’er beschikbaar, zodat alle teamleden effectief alle belangrijke informatie krijgen die nodig is. Denk aan een voorbeeldplanning, zodat iedereen met een tijdige voorbereiding na de herfstvakantie succesvol aan de slag kan met Kindbegrip.

De ideale tijdlijn voor afnames Kindbegrip

Ga naar Kindbegrip > Bibliotheek > Startpakket om alle onderdelen van het startpakket te ontdekken en bereid je team goed voor op de eerste Kindbegrip-afnames!