Kindbegrip Startpakket

Oplossing van ParnasSys

 

Het Kindbegrip startpakket geeft je de benodigde informatie en ondersteuning om als school zelfstandig van start te gaan met Kindbegrip in schooljaar 2023-2024. Ben je ib’er? Dan krijg je met dit startpakket een steuntje in de rug om als kennishouder Kindbegrip binnen jouw school te fungeren. Uiteraard kan iemand anders deze rol ook op zich nemen.

Aan de hand van presentaties, draaiboeken en een e-learning leg  jij – samen met je team – een goede basis voor het in gebruik nemen van het nieuwe systeem en kennis over de bijbehorende theorie.

Kindbegrip startpakket - tijdlijn deel 1, 2 en 3

Waar staat het startpakket?

Het startpakket bestaat uit drie delen. Deel 1 van het startpakket heeft een kleine update gekregen en deel 2 van het startpakket is vanaf 31 augustus 2023 beschikbaar. In het najaar komt deel 3 – de e-learning beschikbaar in de bibliotheek.

Ga naar Kindbegrip om alle onderdelen van het startpakket te ontdekken:
Klik op Kindbegrip > Bibliotheek > Startpakket 

Ben je ib’er? Dan krijg je met dit startpakket een steuntje in de rug om als kennishouder Kindbegrip binnen jouw school te fungeren. Uiteraard kan iemand anders deze rol ook op zich nemen.

Ben je je nog aan het oriënteren op Kindbegrip? Ook dan biedt het startpakket alle benodigde informatie voor een duidelijk beeld van het product. Direct overzicht? Download de infographic Kindbegrip in beeld.

De drie delen van het startpakket

Kindbegrip startpakket deel 1 - samen kennismaken

Samen kennismaken - deel 1

Deel 1 van het Kindbegrip startpakket geeft de ib’er handvatten om het team kennis te laten maken met Kindbegrip van ParnasSys.
Na deze presentatie heeft het team:

  • Kennisgemaakt met het aanbod van Kindbegrip, zowel op het gebied van Sociaal-emotioneel leren (SEL) als de Monitor sociale veiligheid (MSV);
  • Inzicht in de belangrijkste onderdelen en overzichten van Kindbegrip;
  • Voldoende leestips en inspiratie voor verdere verdieping.
Kindbegrip startpakket deel 2 - samen verdiepen

Samen verdiepen - deel 2

Ook in deel 2 van het Kindbegrip startpakket speelt de ib’er weer een belangrijke rol in het uitdragen van de vervolgpresentatie aan leerkrachten. Tijdens dit deel bereid je het team voor op de signaleringsfase.

Dit doe je door het team mee te nemen in de vervolgpresentatie Kindbegrip en hen te attenderen op de beschikbare hulpmiddelen uit het startpakket.

Kindbegrip startpakket deel 3 - individueel oefefenen

Individueel oefenen - deel 3

Voor deel 3 van het Kindbegrip startpakket hoeft de ib’er niets voor te bereiden. Aan de hand van een e-learning oefenen leerkrachten individueel met alle onderdelen van Kindbegrip.

In het najaar van 2023 is de e-learning – Hoe werk je met …? beschikbaar.

Goed om te weten: als je de signaleringsfase start, heb je alleen de eerste twee delen van het startpakket met jouw collega’s afgerond.

Extra verdieping in Kindbegrip

Heb jij – eventueel samen met jouw collega’s – behoefte aan extra verdieping rondom Kindbegrip?

Onze kennispartner Gouwe Academie geeft je een steuntje in de rug met een voorbeeld implementatieplan, dat je helpt om visie-gestuurd en doordacht aan de slag te gaan met het systeem.

Wil je dieper meegenomen worden in het systeem en de onderliggende theorie? Dan biedt Gouwe Academie verschillende scholingen aan, op verschillende niveaus.

 

Houd me op de hoogte

Ik wil automatisch updates ontvangen over het Kindbegrip startpakket.

ParnasSys klas