Logo ParnasSys 20 jaar

ParnasSys 20 jaar

Kom je op ons feestje?

Al twee decennia de roze draad van jouw onderwijs. Dat vieren we graag samen met jou tijdens een inspirerend evenement, bij ons thuis in Deventer. Zien we je daar?

Ik meld mij aan!
Feest! ParnasSys 20 jaar

De roze draad

ParnasSys 20 jaar

ParnasSys bestaat 20 jaar. Twee decennia waarin krijtjes plaatsmaakten voor digiborden, schriften voor tablets en de encyclopedie voor ChatGPT. Maar vooral 20 jaar waarin we een roze draad werden in jullie werk, organisatie en soms zelfs leven. Waar staan we samen? En vooral, wat staat ons in de toekomst te wachten? Je ontdekt het tijdens het evenement 20 jaar ParnasSys.

Praktische informatie

Datum en tijd

30 mei 2024
09.15 – 15.30 uur

Locatie

Deventer Schouwburg

Voor wie

Schoolleiders, ib’ers, bestuurders,(bovenschools) kwaliteitsmedewerkers en (bovenschools) ICT’ers.

Kosten

Gratis

Wat kun je verwachten? 

Maak tijdens het evenement kennis met de gezichten achter ParnasSys, bevlogen sprekers op het snijvlak van cabaret, technologie en onderwijs én inspirerende workshops die je voorbereiden op het onderwijs van de toekomst. Lachen, leren en verbinden. Met een beter dan goed programma.

Centraal programma

Harm Edens 

Harm Edens - dagvoorzitter ParnasSys 20 jaar

Dagvoorzitter

Programmamaker, columnist en beroepsouwehoer Harm Edens spreekt en gaat in gesprek met onze gasten. Nieuwsgierig, recht voor z’n raap en met één drijfveer: onvervalst contact maken met het publiek.

Paul Smit

Paul Smit - keynote spreker ParnasSys 20 jaar

Spreker

Cabaretier en filosoof Paul Smit laat ons op een originele manier anders naar onszelf kijken. Naar hoe we organiseren, samenwerken, innoveren en gelukkig zijn. Gegrond in de neurowetenschap, maar vooral met een flinke dosis humor.

THE BRAIN

Op veel gebieden is de AI (artificial intelligence) ons brein ver vooruit. Wij mensen zullen ons altijd blijven onderscheiden door onze menselijke eigenschappen, zoals het ervaren van verbinding en vertrouwen, het hebben van empathie en onze wendbaarheid.

In de keynote THE BRAIN gaat Paul 20% in op de mogelijkheden van AI en cyber en 80% op hoe we onze menselijke kwaliteiten kunnen ontwikkelen en inzetten. Uiteraard weer met veel humor en interactie!

Eva Naaijkens

Eva Naaijkens - keynote spreker ParnasSys 20 jaar

Spreker

Eva Naaijkens is docent, schoolleider en oprichter van de Alan Turingschool in Amsterdam en schreef mee aan boeken als ‘Wat als we gewoon weer eens gingen lesgeven?’. Ze deelt haar lessen en ervaringen met jou als bezoeker.

Door een hoepeltje voor de eindtoets

In de onderwijsactualiteit wordt veel gesproken over het belang van lezen met begrip. Eerder vergeleek Yra van Dijk in NRC de leescrisis met de klimaatcrisis: ‘Er moet nú iets gebeuren, maar niemand weet precies wat.’

In haar keynote ‘Door een hoepeltje voor de eindtoets’ legt Eva Naaijkens uit hoe het team van de Alan Turingschool effectief leesonderwijs heeft ontwikkeld en ingevoerd. Op welke wijze hebben ze gebruikgemaakt van data? Welke obstakels kwamen ze tegen en hoe zijn ze daarmee omgegaan?

De locatie: bij ons thuis!

20 jaar ParnasSys vieren we bij ons thuis, in Deventer. De verschillende sessies en presentaties vinden plaats bij onze buren: Deventer Schouwburg. Kom je met de trein? Mooi, het station ligt naast ons kantoor. Kom je met de auto? Ook mooi, er is ruime (betaalde) parkeergelegenheid in de directe omgeving.

ParnasSys 20 jaar - Feestje bij ons 'thuis' in Deventer