Logo ParnasSys 20 jaar

ParnasSys 20 jaar

Kom je op ons feestje?

Al twee decennia de roze draad van jouw onderwijs. Dat vieren we graag samen met jou tijdens een inspirerend evenement, bij ons thuis in Deventer. Zien we je daar?

Ik meld mij aan!
Feest! ParnasSys 20 jaar
ParnasSys 20 jaar

De roze draad

ParnasSys bestaat 20 jaar. Twee decennia waarin krijtjes plaatsmaakten voor digiborden, schriften voor tablets en de encyclopedie voor ChatGPT. Maar vooral 20 jaar waarin we een roze draad werden in jullie werk, organisatie en soms zelfs leven. Waar staan we samen? En vooral, wat staat ons in de toekomst te wachten? Je ontdekt het tijdens het evenement 20 jaar ParnasSys.

Praktische informatie

Datum en tijd

30 mei 2024
09.15 – 15.30 uur

Locatie

Deventer Schouwburg

Voor wie

Schoolleiders, ib’ers, bestuurders,(bovenschools) kwaliteitsmedewerkers en (bovenschools) ICT’ers.

Kosten

Gratis

Hoe ziet de dag eruit?

Maak tijdens het evenement kennis met de gezichten achter ParnasSys, bevlogen sprekers op het snijvlak van cabaret, technologie en onderwijs én inspirerende kennissessies die je voorbereiden op het onderwijs van de toekomst. Lachen, leren en verbinden. Met een beter dan goed programma.

09:30 uur – Inloop
10:00 uur – Opening Harm Edens
10:30 uur – Spreker Paul Smit
11:15 uur – Kennissessies
12:00 uur – Lunch
12:45 uur – Heropening Harm Edens
12:50 uur – Spreker Erik Meester
13:45 uur – Kennissessies
14:30 uur – Afsluiting
14:45 uur – ParnasKwys

Sprekers

Harm Edens - dagvoorzitter ParnasSys 20 jaar

Harm Edens 

Dagvoorzitter

Programmamaker, columnist en beroepsouwehoer Harm Edens spreekt en gaat in gesprek met onze gasten. Nieuwsgierig, recht voor z’n raap en met één drijfveer: onvervalst contact maken met het publiek.

Paul Smit - keynote spreker ParnasSys 20 jaar

Paul Smit

Spreker

Cabaretier en filosoof Paul Smit laat ons op een originele manier anders naar onszelf kijken. Naar hoe we organiseren, samenwerken, innoveren en gelukkig zijn. Gegrond in de neurowetenschap, maar vooral met een flinke dosis humor.

THE BRAIN

Op veel gebieden is de AI (artificial intelligence) ons brein ver vooruit. Wij mensen zullen ons altijd blijven onderscheiden door onze menselijke eigenschappen, zoals het ervaren van verbinding en vertrouwen, het hebben van empathie en onze wendbaarheid.

In de keynote THE BRAIN gaat Paul 20% in op de mogelijkheden van AI en cyber en 80% op hoe we onze menselijke kwaliteiten kunnen ontwikkelen en inzetten. Uiteraard weer met veel humor en interactie!

Erik Meester - spreker bij 20 jaar ParnasSys

Erik Meester

Spreker

Is leraar, schrijver en curriculumontwikkelaar voor primair onderwijs aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Eerlijker onderwijs begint bij jezelf

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het fenomeen kansenongelijkheid in onze samenleving. Het onderwijs wordt steeds meer gezien als middel om dat te bestrijden. Sommigen willen kansenongelijkheid met name tegengaan met veranderingen in het onderwijsstelsel. Zij pleiten bijvoorbeeld voor latere selectie voor het voortgezet onderwijs, meer overlap tussen verschillende schoolsoorten of betere mogelijkheden voor stapelen. Stelselwijzigingen kun je als basisschool of individu echter niet zelfstandig doorvoeren. In deze lezing zet Erik Meester uiteen wat je zelf, als schoolleider of leraar, wél kunt doen om je onderwijs wat eerlijker te maken.

Kennissessies

AI in het primair onderwijs
Gegeven door: Bart Meuffels

Wat zijn de mogelijkheden van AI in het primair onderwijs? Wat kan er nu al en waar moeten we in de toekomst rekening mee houden? Laat je in deze kennissessie inspireren met praktische voorbeelden en tips waar jij en je collega’s morgen al mee aan de slag kunnen. Leer hoe je met AI tijd kan besparen, het integreert in je lesprogramma en hoe je leerlingen kennis laat maken met bijvoorbeeld ChatGPT.

 

Realiseer jouw schoolambities met de referentieniveaus taal en rekenen
Gegeven door: Emila Bijl

Hoe kun je met jouw onderwijs de ambities van je school realiseren met de referentieniveaus taal en rekenen? In deze kennissessie leer je hoe je deze referentieniveaus in je onderwijsaanbod verwerkt, monitort welk effect dit heeft op leerlingen en hoe je schoolambities als basis neemt voor je kwaliteitscyclus. Waardevolle inspiratie om jouw school nog verder te versterken.  

Helder Onderwijsadvies

 


Zicht op Schoolkwaliteit
Gegeven door: Cornee Bezemer

Bij goed onderwijs horen idealen. Maar hoe vertaal je deze naar de praktijk? Hierbij kan Schoolkwaliteit van ParnasSys je ondersteunen. Tijdens deze kennissessie wordt uitgelegd hoe ParnasSys, Ultimview, Mijnschoolplan en WMK met elkaar samenhangen. Je leert hoe deze instrumenten je kunnen helpen bij het gestructureerd werken aan het verwezenlijken van je idealen. Samen kijken we ook naar de mogelijkheden van de bestuurs- en schoolrapportage, een instrument dat je kan ondersteunen om de kwaliteitszorg op bestuurs- of schoolniveau goed vorm te geven.

Gouwe Academie

 


Slimme dossiervorming in ParnasSys
Gegeven door: Bertine Haverhals

Hoe kun je leerlinginformatie zo noteren en opslaan dat het bijdraagt aan beter onderwijs en betere ondersteuning? In deze kennissessie leggen we uit hoe je informatie van een leerling vanaf de aanmelding op de meest handige manier vastlegt in ParnasSys, zodat jij en je collega het bij de hand hebben als dat nodig is. Denk aan afspraken, ondersteuningsbehoeften, werken met een OPP of voornemens op leerling- en groepsniveau. We bespreken alle onderwijskundige, pedagogische en didactische aandachtspunten en geven je praktische handvatten voor jouw specifieke werkwijze.
Gouwe Academie

 


Privacyproof werken in de praktijk
Gegeven door: Maarten van Diggele

Hoe werk je verstandig en privacyproof met ParnasSys? Deze vraag staat centraal in deze kennissessie. Of je nu leerkracht bent, directeur, ib’er of ICT’er, je wil op een verantwoorde manier omgaan met gegevens van je leerlingen. Daar helpen we je bij. We gaan dieper in op het belang van privacy, belangrijke rechten en plichten, naderende regelgeving en vooral: slimme werkwijzen voor jouw school. Zo kun jij direct aan de slag met deze handige inzichten.  

Privacy op school

De locatie: bij ons thuis!

20 jaar ParnasSys vieren we bij ons thuis, in Deventer. De verschillende sessies en presentaties vinden plaats bij onze buren: Deventer Schouwburg. Kom je met de trein? Mooi, het station ligt naast ons kantoor. Kom je met de auto? Ook mooi, er is ruime (betaalde) parkeergelegenheid in de directe omgeving.

ParnasSys 20 jaar - Feestje bij ons 'thuis' in Deventer