Schoolkwaliteit van ParnasSys

De basis voorbij

Schoolkwaliteit geeft zicht op je basiskwaliteit en laat je gestructureerd werken aan het waarmaken van de ambities voor jouw onderwijsorganisatie.

Bestel direct

Het kwaliteitssysteem dat je steeds een stapje verder brengt

  • Leg doelen vast voor jouw bestuur, school, team en leerlingen
  • Krijg zicht op de basiskwaliteit en eigen aspecten van kwaliteit
  • Stel rapportages op voor inspectie of andere betrokkenen
  • Zorg voor een duidelijke vertaalslag naar de leraren in de klas
  • Profiteer van de koppelingen met Ultimview en ParnasSys

Schoolkwaliteit van ParnasSys helpt je om de kwaliteit van je school en onderwijsorganisatie steeds een niveau hoger te brengen. Wij geven je namelijk dé oplossing waarmee je de kwaliteit van jouw bestuur, school, team en resultaten te volgen en te verhogen. Door slimme koppelingen is het overtypen van gegevens verleden tijd. Dat is het gemak van ParnasSys.

Zo werkt Schoolkwaliteit voor onderwijsorganisaties

Cyclisch werken

Ons kwaliteitssysteem helpt je om de doelen voor jouw school, team en leerlingen vast te leggen en te borgen. Door onze cyclische benadering en het voordeel van het beheren van informatie op één centrale plek, maak je het jezelf en jouw team makkelijker om de kwaliteit steeds verder te ontwikkelen. Je hebt altijd de beschikking over de juiste informatie en verantwoording richting inspectie en andere betrokkenen wordt sterk vereenvoudigd.

Van inzicht naar actie

Het in beeld brengen van de kwaliteit wordt makkelijker met een systeem dat je hierbij ondersteunt. Zo kun je met onze oplossing reacties verzamelen via zelfevaluaties, peilingen of vragenlijsten. Observeer je aan de hand van kijkwijzers de kwaliteiten van teamleden of bekijk je de leerresultaten van leerlingen. Op basis van de verzamelde informatie en gevoerde gesprekken, leg je vervolgens de nieuwe actiepunten vast waarmee je de komende periode aan de slag gaat.

Up-to-date content

Werken volgens de meest recente inspectie-eisen is ons eigen uitgangspunt en mede door auteur Cees Bos is de content van Schoolkwaliteit steeds up-to-date. Zo kun je onder meer gebruik maken van content voor het opstellen van bijvoorbeeld beleidsplannen en vragenlijsten.

Pakketten voor scholen

Pakket Schoolontwikkeling

Met het pakket Schoolontwikkeling leg je een stevig fundament voor het monitoren en het verbeteren van de onderwijskwaliteit van jouw school. Het pakket bestaat uit de instrumenten WMK en Mijnschoolplan (gekoppeld aan ParnasSys en Ultimview). Vanuit deze twee-eenheid zorg je dat je continu en cyclisch werkt aan schoolontwikkeling.

Lees meer

Pakket Teamontwikkeling

Met het pakket Teamontwikkeling (Mijnschoolteam) leg je gedetailleerd de kwaliteiten van de leraren en het team vast. Dit helpt jou als schoolleider bij de keuze voor de juiste initiatieven om individuele leerkrachten en het team steeds verder te ontwikkelen. 

Lees meer

Pakketten voor besturen

Pakket Schoolontwikkeling Bovenschools

Iedere 4 jaar onderzoekt de inspectie ieder schoolbestuur en een aantal van de scholen die onder het bestuur vallen. De inspectie onderzoekt het bestuur en beoordeelt deze in ieder geval op de kwaliteitszorg. Daarbij moeten zij zelf beschikken over een zekere professionaliteit en hebben ze daarnaast informatie nodig van de scholen. Het pakket Schoolontwikkeling Bovenschools (bestaande uit de instrumenten Onsbeleidsplan en WMK-BM) ondersteunt je hierbij. 

Lees meer

Direct bestellen

Overtuigd dat Schoolkwaliteit van ParnasSys de oplossing is voor jouw school of bestuur? 

Webinar

Ontdek de mogelijkheden

Verschillende instrumenten binnen Schoolkwaliteit van ParnasSys zijn geüpdatet. In dit webinar nemen we je mee in de relevante functies, zodat jij op de hoogte bent hoe onze software jou ondersteunt tijdens de nieuwe kwaliteitscyclus.

Denk hierbij aan:

  • • Hoe stelselkwaliteit is verweven;
  • • Het thema Burgerschap;
  • • De werkgroepenfunctionaliteit;
  • • De koppeling van eigen kwaliteitsindicatoren met het onderzoekskader;
  • • Beleidsdocument begaafdheid.

Aanmelden webinar

 
Schoolkwaliteit van ParnasSys

Schoolkwaliteit is een samenwerking tussen ParnasSys, auteur en adviseur Cees Bos, Koninklijke Van Gorcum, en Kwest Online.