Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind

Volg en plan de ontwikkeling van het jonge kind

Een pakket voor het volgen, plannen en evalueren van de ontwikkeling van het jonge kind. Voor een pedagogisch medewerker of leerkracht is het zinvol om een hulpmiddel te gebruiken om de ontwikkeling van kinderen in kaart te brengen en eventueel het onderwijs te plannen. Het pakket Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind helpt je daarbij.

Download hier de folder Leerlijnen 0-7 jaar PDF 6.96 MB

Hoe ziet een implementatietraject er uit?  

Leer- en ontwikkelingslijnen 4-7 jaar

Je krijgt begeleiding bij het optimaal gebruiken van de mogelijkheden van het systeem om kwalitatief goed onderwijs te realiseren.

Een scholingstraject is altijd maatwerk. Dit wordt aangepast aan de uitgangspunten en beginsituatie van de school. Meestal bestaat een traject uit een intake en drie dagdelen (team)scholing.

Voor uitgebreidere informatie download hier een bestand.

Je kunt ook het filmpje bekijken voor instructies over het overnemen van het leerlijnenpakket jonge kind in ParnasSys:

Bekijk video

Wil je meer informatie over de Leerlijnen Jonge Kind? Klik hier voor de data van (gratis) productvoorstellingen.

Leerlijnen groep 3

Voor meer informatie over het leerlijnenpakket 4-8 jaar (groep 1, 2 én 3), klik hier.

Ontwikkelingslijnen 0-4 jaar

De ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0-4 jaar zijn beschikbaar in Konnect. Deze lijnen vormen een doorgaande lijn vormen met de leerlijnen voor 4-7-jarigen in ParnasSys. Via een koppeling kan het dossier digitaal worden doorgestuurd naar ParnasSys.

Meer informatie over de ontwikkelingslijnen in Konnect vind je op de website van Driestar onderwijsadvies.

PowerPointpresentatie Leerlijnen jonge kind PPTX 4.65 MB

Beoordeling kleuter-observatieinstrumenten

Vanaf 1 augustus 2022 mogen CITO-toetsen bij kleuters niet meer afgenomen mogen. Ter vervanging daarvan wordt het verplicht voor scholen om te werken met een (door de Expertgroep Toetsen PO) goedgekeurd observatie-instrument. Wij hebben vanuit de ParnasSys Academie contact met de expertgroep en zijn een onderzoekstraject gestart om Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) door deze expertgroep te kunnen laten keuren. De verplichting om te werken met een goedgekeurd instrument gaat in vanaf augustus 2022. Onze verwachting is dat de Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) vóór die termijn zeker zijn goedgekeurd. Via de nieuwsbrief leerlijnen en onze website houden we je op de hoogte van ontwikkelingen.

Downloads

Vragen over de downloads kunnen gesteld worden via

Hetty Berkhout

Onderwijsadviseur jonge kind

Gouwe Academie

De ParnasSys Academie van Gouwe Academie biedt scholingen en begeleiding op maat voor het gebruik van ParnasSys en aanvullende modules.

Sluiten