Masterclass Focus PO META

Door

Driedaagse masterclass waarin je leert hoe Focus PO META werkt en hoe je de informatie uit dit instrument kunt gebruiken voor kwaliteitsbeleid binnen het bestuur en binnen de scholen. Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?

Algemene informatie

DoelgroepBestuurder, Schoolleider
NiveauBeginner
Kosten€ 1995,-
Duur3 dagen van 9:30 - 16:00 uur
Soort trainingIndividueel
ParnasSys-module:Focus PO META, Ultimview
Thema's:Kwaliteitszorg en Schoolontwikkeling

Inhoud

Aan de hand van vijf resultaatindicatoren* kun je met Focus PO META bijsturen in de richting van de eindresultaten. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze masterclass. We starten met het begrijpen van de datastromen tussen de gebuikte systemen en de wijze waarop toetsresultaten worden omgezet naar vix-scores. Vervolgens leer je hoe je de informatie oproept in de verschillende schermen van Focus PO META en hoe je daarbinnen filtert. Welke kwaliteitssignalen haal je uit de overzichten? Wat is de betekenis van elk van de vijf resultaatindicatoren? Welke analysevragen kun je daarbij stellen en hoe verwoord je dit alles in een resultatenrapport dat de basis is voor een goed gesprek over kwaliteit? In deze masterclass leer je ook hoe je Focus PO META kunt gebruiken bij het vormgeven van het bestuursbeleid (BKA) en de koppeling met het beleid in de scholen (SKA).

*In vix-scores zijn dat de p20, de p80 en het gemiddelde. In percentages zijn dat Naar 1F en Naar 1S/2F.

Voor wie?

Voor bestuursmedewerkers die met onderwijskwaliteit bezig zijn. Ook schoolleiders, al dan niet werkend met Focus PO 3-8 (basis), zijn welkom. Voorwaardelijk aan deze masterclass is dat je beschikt over Focus PO META (of daar toegang toe hebt).

Werkvormen

De training bevat afwisselend momenten van kennisvergaring en praktijkgerichte opdrachten (met Focus PO META).

Maatwerk

In deze masterclass worden 7 doelen nagestreefd. Desgewenst kan er een aangepaste training (incompany) worden aangeboden gebaseerd op een of meer van deze doelen.

Wat levert het je op?

Aan het einde van deze driedaagse masterclass:

  1. begrijp je hoe de datastromen tussen de gebruikte systemen in elkaar zitten en hoe toetsresultaten omgezet worden naar de vaardigheidsindex;
  2. weet je hoe je gewenste data in Focus PO META oproept, filtert en daaruit kwaliteitssignalen haalt;
  3. ken je de betekenis van de vijf resultaatindicatoren;
  4. heb je inzicht in de analysevragen die je kunt stellen over de resultaatindicatoren;
  5. kun je zelf een resultatentrapport samenstellen;
  6. kun je kwaliteitsgesprekken met scholen voeren, gericht op het bij elkaar brengen van (verschillende) perspectieven (vanuit verschillende rollen) op dezelfde resultaten;
  7. kun je met Focus PO META richting geven aan het bestuurs- en schoolbeleid (BKA/SKA).

Literatuur

Meer info

Voor meer informatie over data, tijden, locatie of aanmelden, neem een kijkje op de website van Focus PO.

Wil je maatwerk voor je team? Klik hier.

Meer informatie