Parro 2.0: belangrijke wijzigingen voor ouders/verzorgers

Parro compleet, de ouderapp van ParnasSys

Parro is dé app van ParnasSys die school met thuis verbindt. Om ervoor te zorgen dat jij als ouder/verzorger goed op de hoogte blijft van alle schoolgerelateerde zaken, wordt Parro vernieuwd!

Schoolmedewerkers – zoals leerkrachten en intern begeleiders – vinden de meeste wijzigingen in de app terug. Echter, voor jou als ouder/verzorger zullen er ook een aantal visuele veranderingen zichtbaar zijn en zal je ervaren dat de app nóg gemakkelijker werkt.

Goed om te weten

Vanaf 17 april 2023 wordt de nieuwe versie van Parro gefaseerd uitgerold. Dit betekent dat het goed mogelijk is dat andere ouders/verzorgers op school de Parro app kunnen updaten en de nieuwe functionaliteiten al kunnen gebruiken, maar dat deze voor jou nog niet zichtbaar zijn. Wees gerust: ook jij maakt straks gebruik van de nieuwe Parro app in een fris jasje.

Heb je een vraag over het gebruik van de app? Kijk dan op ons Kennisportaal speciaal voor ouders.

Alle wijzigingen op een rij

Parro voor ouders - homescherm

Verfrissend en vertrouwd

We hebben de feedback op de huidige versie van Parro onderzocht en kritisch gekeken naar de bestaande functionaliteiten. De app wordt in een nieuw fris jasje gestoken, waardoor het er soms visueel net iets anders uitziet. Daarnaast werkt Parro 2.0 stapsgewijzer, waarbij er meer focus ligt op de taak waarmee je bezig bent. Je ervaart dit onder andere tijdens het absent melden van jouw kind(eren).

Parro - ouders - Synchroniseer Parro met jouw agenda

Synchroniseer Parro met jouw agenda

De agenda-synchronisatie wordt uitgebreid! Naast het koppelen van de Parro agenda met Android, synchroniseer je ook eenvoudig de Parro-agenda met iOS, Outlook, Google en alle andere digitale agenda’s waar je een URL in kwijt kunt.

Ga in Parro naar Instellingen > Agenda koppelen en doorloop de stapsgewijze uitleg.

Parro - melding over naar Parro 2.0

Belangrijke tip voor Android-gebruikers

Synchroniseert de Parro agenda op dit moment al met jouw eigen agenda? Zet deze synchronisatie dan tijdelijk uit om dubbele afspraken in je agenda te voorkomen. Doe dit vóór 17 april en zet de synchronisatie weer aan nadat je overgegaan bent naar Parro 2.0. In dit artikel leggen we uit hoe je de synchronisatie uitzet.

Hoe je direct weet dat je Parro 2.0 gebruikt? Als je de Parro 2.0 app hebt word je – aan de hand van een presentatie pop-up – eerst meegenomen door de nieuwe functionaliteiten van de app, alvorens je de app kunt gebruiken. Vervolgens zie je op de startpagina de knop Home links onderin

 

Parro - eenvoudiger wisselen tussen accoutns

Eenvoudiger wisselen tussen accounts

Ben jij naast ouder/verzorger ook leerkracht? Of volgen jouw kinderen onderwijs op verschillende scholen? In de nieuwe versie van Parro wissel je een stuk gemakkelijker van accounts.

Navigeer vanaf de startpagina links boven naar jouw account icoon en kies het gewenste account.

Parro - Beter overzicht in de mededelingen in de ouderapp van Parnassys

Beter overzicht in mededelingen

In de nieuwe versie van Parro houd je beter overzicht in alle mededelingen die door school geplaatst worden. Lange berichten zijn ingekort en verrijkt met een Lees meer knop, waardoor je sneller en gemakkelijker door de berichten navigeert om iets terug te lezen.

Parro - in de ouderapp van ParnasSys is de agenda geoptimaliseerd.

Agenda optimalisatie

De Parro agenda wordt uitgebreid met week- en tijdsaanduidingen. Zo heb je nog beter overzicht én direct inzicht in de tijd van de afspraak, zonder door te klikken.