Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ParnasSys nieuws! We sturen je handige tips over het gebruik van ParnasSys, nieuwe ontwikkelingen en soms ook unieke aanbiedingen toe.
Werkt je school met de module leerlijnen in groep 1 en 2? Wist je dat je dan de beschikking hebt over veel meer leerlijnenpakketten, ook voor groep 3 tot en met 8? Laat leerlingen bijvoorbeeld werken met de leerlijnen van Passende Perspectieven of voor ZML-leerlingen.
“Voorheen was ik lang bezig om het rapport in te vullen voor mijn klas. Gemiddelden berekenen, alles goed invullen, enz. Nu gebruiken we het rapport in ParnasSys. Het grootste gedeelte gaat geautomatiseerd, waardoor ik meer tijd heb om een persoonlijke opmerking toe te voegen bij iedere leerling”
Om je aanbod te plannen vanuit de Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind, kun je gebruik maken van een themaplan. In dit format werk je thema’s uit in betekenisvolle activiteiten, gekoppeld aan de doelen van de leergebieden. Het themaplan is vernieuwd en uitgebreid. Is het ook helpend voor jou?
Negen scholen van de Vivente-groep met basisscholen in Zwolle begonnen dit jaar met Schoolkassa. Schoolassistent en ICT-coördinator Anneke Bijsterbosch zag in korte tijd orde en overzicht ontstaan in het innen van ouderbijdragen, met alle mooie gevolgen van dien.
Voor Suzanne Goubitz ging er weinig boven haar glasheldere Excel-sheets. Toch stapte de administratief medewerker van de 2e Daltonschool in Amsterdam over op Schoolkassa. Zonder spijt: ‘Het scheelt me wekelijks enkele uren’.
Waar zit dit kind in de ontwikkeling en hoe sluit ik met mijn aanbod hierbij aan? Hoe communiceer ik dat naar ouders, collega’s en richting de basisschool? Een overzichtelijk observatiesysteem waarin je naast de basisgegevens van kinderen ook de ontwikkeling kunt bijhouden helpt daarbij.
Het ouderportaal wordt door steeds meer scholen ingezet om de samenwerking met ouders te verbeteren. Het educatieve partnerschap van ouders en school kan uitstekend vorm gegeven worden door naast de NAW gegevens en absenten ook toetsgegevens, notities en hulpplannen open te stellen.
Veel scholen worstelen met het ophalen van de vrijwillige ouderbijdragen. Je stelt facturen op, probeert betalingen bij te houden en rekening te houden met gevoeligheden in jouw school. Dat kost veel tijd en energie. Wat als je op je eigen manier kon blijven werken, maar dan veel makkelijker? Schoolkassa ontwikkelde nieuwe keuzemogelijkheden, om beter aan te sluiten bij de werkwijze van jouw school of ouderraad. Ontdek in deze blog welke (nieuwe) keuzes je kunt maken bij het versturen van een betaalverzoek!
Hoe zorg je ervoor dat er op de groepskaart per vak maar één kolom staat als je werkt met de resultatenkoppeling? In deze blog leggen we het uit.