Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ParnasSys nieuws! We sturen je handige tips over het gebruik van ParnasSys, nieuwe ontwikkelingen en soms ook unieke aanbiedingen toe.
Bij ParnasSys willen wij dat je geen tijd verliest met het verzamelen en inzien van informatie. Met de introductie van de nieuwe groepskaart geven we je nog sneller en makkelijker inzicht in de belangrijkste informatie van jouw groep. In deze blog lees je alles over de nieuwe groepskaart.
Voor groep 3 begint na de zomervakantie het technisch lezen. Ze komen binnen als ‘grote kleuters’ met veel zin in écht lezen en schrijven. Hoe zorg je er voor dat dat enthousiasme blijft? Lees in deze blog hoe je door te werken vanuit leerlijnen gedifferentieerd leesonderwijs kunt geven.
Je staat aan de start van een nieuw schooljaar. Hopelijk kijk je er naar uit om met een nieuwe groep leerlingen aan de slag te gaan. Graag delen we een aantal tips met je hoe je ParnasSys optimaal kunt benutten om goed zicht te krijgen op je nieuwe groep, zodat je passende doelen kunt stellen.
De Ouderraad van PCBO Koningin Wilhelmina ging van rondzwervende briefjes naar razendsnelle iDeal-betalingen. Zij startten dit jaar met Schoolkassa. Penningmeester Ton Wulferink: ‘Ouders zijn heel blij met het gemak van digitale betaalverzoeken’.
Met deze rapportage houd je eenvoudig zicht op de door de scholen gekozen interventies en opgestelde plannen uit de module School Programma. Ook heb je een totaaloverzicht van de kosten die daaraan verbonden zijn. Wil je meer weten over de NPO-rapportage? Lees dan deze blog!
Ken je ‘Kader voor Ontwikkeling’, de leerlijn hoogbegaafdheid die je kunt gebruiken in de module leerlijnen in ParnasSys? Gezina de Bruijne, werkzaam op de Regenboog te Middelburg, vertelt in deze blog hoe zij werkt met deze leerlijn op haar school.
Schoolopbrengsten geven veel input voor je nieuwe jaarplan. Je kunt de data analyseren en vertalen naar acties. Dat is waardevol in bijvoorbeeld het zml-onderwijs, maar zeker ook voor de kleutergroepen. Met de module leerlijnen kun je relatief eenvoudig op schoolniveau je data verzamelen.
Steeds meer koc’s en psz’s zijn op zoek naar een goed observatie- en volginstrument. Mooi is om dan aan te kunnen sluiten bij het systeem dat in groep 1-2 wordt gebruikt. Voorafgaand aan de Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind is er een ontwikkelingslijn beschikbaar voor 0-4 jaar, in Kidskonnect.
Bijna is het zo ver: je gaat je groep loslaten en overdragen aan een collega, die met net zoveel liefde en passie onderwijs zal gaan geven aan ‘jouw’ leerlingen. Hoe benut je, ook op dit moment van het schooljaar, hierbij de groepskaart en al bestaande notities?